T E S T K A B I N E T T E R

Vi er godt i gang med å teste høyttalerkabinetter, og har nå laget to kabinetter i forskjellig materiale, men med samme form. Vi får dermed testet hvordan hovedformen fungerer, og hvilket materiale som er best av heltre (furu) og MDF!

Bilde 26.04.15 17 15 29 IMG_2503

 

 

 

 

 

 

 

 

Delefilter og lydelementer er på plass, og alt som gjenstår er å lodde et par kabler. Nå skal vi snart teste høyttalerne i Fredrikstad Domkirke!

S E A S

I Moss finner du bedriften SEAS. De produserer lydelementer til både privat bruk og større høyttalerprodusenter, de har blant annet den svært profilerte bedriften Sonus Faber på sin kundeliste. Vi har innledet et tett samarbeid med SEAS og skal bruke deres høyttalerelementer. Dette er svært gode elementer og vi gleder oss til å teste høyttalerne, som uten tvil vil produsere en lydkvalitet av ypperste klasse!

Bilde 04.03.15 10 28 51       Bilde 04.03.15 10 50 55

På bildet står to av gruppas medlemmer, Helene og Petter, i SEAS sitt lydløse rom. Dette var en veldig spesiell opplevelse og alle kunne høre hvordan Petters hjerne prøvde å prosessere det hele. I dette rommet skal vi senere teste vår høyttaler!

Mer informasjon om SEAS, besøk http://www.seas.no/

R Y D E & B E R G

Møt vår oppdragsgiver Ryde & Berg Orgelbyggeri AS!

Forintonasjon av piper

Daglig leder Jan Ryde er en ekspert på akustikk og har vokst opp i et musikalsk miljø. Nå holder han til på Gressvik hvor han og bedriften produserer orgler i verdensklasse. Deres kompetanse om trevirke og akustikk er enestående.

Monteringshall

Ryde & Berg har mange prosjekter, ett av de nyere er orgelet i Stavanger Konserthus. Hovedsalen Fartein Valen har akustikk i verdensklasse, og orgelet med 4554 piper er spesialtilpasset til rommet.

Besøk deres nettside for mer informasjon:

http://www.ryde-berg.no/

F O R M U T V I K L I N G

Endelig er vi igang med formutviklingen!  Vi har vært på verkstedet til Høgskolen i Østfold og jobbet med arkitekturpapp og forskjellig type skummaterialer, og laget ulike former for høyttalere.

Skummet er veldig enkelt å bearbeide til ønskede former og er dermed et ypperlig verktøy når vi vil lage raske og enkle modeller. Hver modell tar mellom 10 og 15 minutter å produsere. Det trengs heller ingen plan før man begynner med slike enkle modeller på verkstedet. Hvis man roter litt rundt på verkstedet finnes det mange passende biter, og etterhvert som man bearbeider bitene, kommer former og ideer frem av seg selv.

Bilde 15.04.15 15 17 22 (1)