STATUSRAPPORT

seut-farge

Tiden flyr avgårde og vi er allerede halvveis med arbeidet av hovedoppgaven. Midtveisrapporten skal leveres og beskrivelsen til EXPO-katalogen er så godt som ferdig.  Tross mange oppturer og nedturer har vi jobbet hardt og effektivt. Vi håper på gode tilbakemeldinger på midtveisrapporten og det som er produsert så langt!!

Problemstillingen:

Videreutvikle metode og verktøy for å estimere lastvirkningene i pelene for en pelefundamentert konstruksjon, basert på Peleveiledningen 2012.

Hvordan ta hensyn til interaksjonen med jorden?

Hensikten:

Hensikten med dette prosjektet er å belyse viktigheten av å analysere pelefundamenterte konstruksjoner tidlig i prosjekteringsfasen. Ved å se på hvordan den laterale forskyvningen påvirker lastvirkningene i pelen, har gruppen videreutviklet en metode og et verktøy.

Det stilles krav til dette i Eurokode 7: Geoteknisk prosjektering. Dette verktøyet kan brukes frem til teknisk delgodkjenning. Ved å ivareta dette vil det tverrfaglige samarbeidet mellom geoteknisk- og konstruksjonsteknisk rådgiver bli en forenklet og mer uavhengig prosess.

Bacheloroppgaven vil bidra til at flere personer i bransjen blir gjort oppmerksom på problemstillingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *