Oppgaven er levert!

Etter fem måneder med hard jobbing er bacheloroppgaven endelig levert inn! Det har vært en spennende, krevende og lærerik prosess. Vi har vært med på å forme og skape et produkt som skal heve kvaliteten i møter- hvordan kan dette ikke være spennende?!

Vi i prosjektgruppen er svært stolte og fornøyde med resultat, og ikke minst å kunne si at vi har fullført en av de største milepælene hittil i livet; en bachelorgrad(!)

Vi ønsker å takke Thorleif Sire fra Flowit AS, som har gitt oss muligheten til å kunne jobbe med et så spennende prosjekt- og ikke minst en stor takk til vår fantastiske veileder June Tolsby, som har vært helt enestående og en meget god motivator for prosjektgruppen.

Nå er vi klare for å presentere oppgaven for alle interesserte på  EXPO 2016- (Høgskolen i Østfold, avd. Fredrikstad) 9 og 10 Juni!  Vi håper at mange av dere har mulighet til å møte opp.

Her  er en liten teaser av appen vi vil presentere 🙂

skisse

Sees på EXPO!

Skrevet i Expo | Legg igjen en kommentar

Studenter lager app for effektivisering av møter.

Fire studenter ved Innovasjon og prosjektledelse ved Høgskolen i Østfold skriver i disse dager en bacheloroppgave om «Lean», i samarbeid med kompetansebedriften Flowit. Oppgaven har utviklet seg til å bli en app for effektivisering av møter.

Lean er strategi, metode og verktøy for effektiv og kundefokusert drift. Lean har fokus på at prosesser flyter, ledere tilrettelegger for forbedring og at organisasjoner har respekt for medarbeiderne.  Å arbeide «Lean» betyr å se bruker og kundens reelle behov, ta grep for å redusere sløsing (for eksempel av tid og ressurser), øke kvalitet på arbeidet, fjerne flaskehalser i prosesser, skape godt arbeidsmiljø og fokusere på kontinuerlig forbedring.

I følge prosjektleder Camilla Toven Naganathan er mangel på produktivitet og effektivitet et stort problem i møter. For å gjøre noe med dette har vi utviklet en app som skaper bedre flyt i møterommet. Fjerning av tidstyver er også ett av fem innsatsområder i regjeringens arbeid med å skape «En enklere hverdag for folk flest». Vi håper at appen kan bidra i dette arbeidet.

Appen vil bli presentert på Expo, ved Høgskolen i Østfod 10-11 juni, og prosjektlederen ønsker alle interesserte velkommen.

13148153_10153379737155870_716982368_o

Skrevet i Uncategorized | Legg igjen en kommentar

tre uker sa du!?

Nå er det ikke lenge igjen til bachelor-skrivingen er over og eksamen/expo står for tur. At det kun er tre uker igjen synes vi alle er merkelig, spesielt Sander som senest idag (og tidligere) har nevnt at halvåret med bachelor har vært fantastisk. Han kunne altså godt tenke seg å gjøre det om igjen. Vi har et spennende prosjekt, som vi vet dere som kommer på expo vil digge. Det er jo tross alt en blanding av Lean og produktutvikling!

Vi ligger godt ann i prosjektet og gleder oss til å vise dere både hva vi har lært, og hva vi har utviklet! Gleder du deg?  🙂

 

Skrevet i Expo | Legg igjen en kommentar

Hva gjør vi?

Bakgrunnen for vår oppgave er Flowit sitt ønske om å implementere Lean i møter. Lean er et bredt uttrykk, men tradisjonelt sett er det et verktøy som brukes til å effektivisere og optimalisere en produksjonslinje. Samlet sett anses Lean for å være en overordnet filosofi for organisering, og et verktøy for optimalisering og utvikling. Felles for alle som tar i bruk verktøyet Lean er ønsket om økt verdiskaping, noe som oppnås ved å redusere sløsing med tid og ressurser, øke kvaliteten i arbeidet, gjør ting riktig i første omgang, forbedre flyt, skape et godt arbeidsmiljø og fokusere på kontinuerlig forbedring.

Kort sagt handler Lean om å få mest mulig ut av minst mulig.

For å implementere Lean i møter, har vi gjennomført en brukerundersøkelse for å finne ut hvor skoen trykker. Dataene i fra brukerundersøkelsen blir brukt i arbeidet med å utvikle et produkt som vil implementere Lean i møter. For å lage et produkt som møter brukernes behov i størst mulig grad, har vi benyttet oss av produktutviklingsmetodikken til Karl T. Ulrich og Steven D. Eppinger.

Skrevet i Rapportskriving | Legg igjen en kommentar

Hvem er Flowit AS?

Flowit AS er en Lean-konsulentbedrift som holder til i Fredrikstad. Firmaet har god kompetanse fra forbedringsprosjekter i  næringsliv, offentlig sektor og andre organisasjoner.

De har som mål å få fornøyde kunder gjennom høy medarbeidertilfredshet og sunn økonomi. Dette vil de oppnå gjennom arbeid med sin egen Leanmetode som de kaller, Flowmetoden.

flow

bilde/logo er tatt fra flowit AS sine nettsider: http://flowit.no/

 

Skrevet i Oppdragsgiver | Legg igjen en kommentar

Hvem er vi?

Camilla er 23 år gammel og bosatt i Oslo. Snart ferdig utdannet bachelor i innovasjon og prosjektledelse. Ved siden av studiet jobber hun hos bidra.no, som ansvarlig for sosiale medier. Hun har bodd, studert og reist utenlands med lengre opphold i Australia og USA. Camilla har mye erfaring med sosiale medier som nyttig kommunikasjonsverktøy og solid internasjonalt nettverk i ulike bransjer. Flerkulturell bakgrunn, kunnskap og forståelse og trives med utfordringer. Camilla ser frem til stadig ny læring, utvikle nye ideer og iverksette gode prosjekter, i samarbeid med andre.

cam

Sander er 22 år, og kommer fra Sarpsborg. Høsten 2013 begynte han på Innovasjon og Prosjektledelse. Før han begynte med studiene var han aktiv hockeyspiller og hadde deltidsjobb i en produksjonsbedrift. Med den bakgrunnen har han god erfaring fra det å jobbe i team, og også Lean i praksis da det var i fokus på arbeidsplassen han jobbet på.

13023487_10153668215251647_529558278_n

Lars-Helge er en 26 år gammel gutt, bor i Oslo, nærmere bestemt Sagene. Han er oppvokst i Indre Østfolds dype skoger ved stedet Ørje. I 2013 startet Lars-Helge på bachelorstudium i innovasjon og prosjektledelse, Høgskolen i Østfold. Han er en energisk gutt som tar nye utfordringer på strak arm. Han er en sosial type og hobbyen er langrenn og sykkel.

lh

Ola er 24 år og kommer fra Fosser i Aurskog-Høland. For tiden studerer han ved linjen for Innovasjon og prosjektledelse ved Høgskolen i Østfold, og er derfor bosatt på Kråkerøy. Ola er en arbeidsom fyr, med et øye for detaljer. Ved siden av studiene arbeider han som utrykningsvekter, og det meste av fritiden sin bruker han på biler, jakt og fiske.

2

Skrevet i Rapportskriving | Legg igjen en kommentar