Intervju, sluttspurt og mer!

Etter en intensiv periode uten oppdateringer på nettsiden er det mye som har skjedd. Etter sist inlegg fikk vi et intervju med Kim Robert Lisø, klima ekspert! Han delte mye nyttig kunnskap som hjalp oss mye.

Intervju med Kim Robert Lisø.
Intervju med Kim Robert Lisø.

Vi fikk også tak i en uavhengig kontrollør med navn Joachim Wallentin som delte synsvinkler fra et nytt perspektiv som vi ikke hadde fra før. Han ga oss et blikk i en annen retning som var nyttig for gruppen.

 

Sen kveld på skolen.
Sen kveld på skolen.

Når fristen nærmet seg ble det sene kvelder på skolen og gruppen JOBBET SOM JERNET for å komme i mål, mye nyttig informasjon skulle ned på en .doc fil.

 

Utskrift tid.
Utskrift tid.

2 timer før fristen sitter vi å printer ut oppgaven, håper at alt fungerer og at vi kommer i mål til tide!

 

Anders med oppgaven.
Anders med oppgaven.

Etter en hektisk periode fikk vi lever oppgaven i «lommen» utenfor Kjetil sitt kontor. Fornøyde elever var nå klare til å sikte seg mot EXPO!

Et møte til og forberedelser venter oss, møt oss gjerne den 15-16 Juni på Høgskolen! Vår stand er i Galleriet, vi sees der!

Pressemelding!

Uten tette hoder kan byggene være det!

I dag går vi over til å bygge tette passivhus som er vanskelig å bygge riktig. BREEAM-NOR er et miljø-bevisst verktøy for å hjelpe næringen å skape tilfredsstillende og robuste hjem for brukerne.

 Samfunnet vårt taper MINIMALT 10,000,000,000 kr årlig grunnet feil rundt prosjektering og bygging, tenk deg hvor mye penger som kan spares!  Vi vil undersøke om grønne bygg som Wilberg Atrium (Fredrikstad sitt første BREEAM-sertifiserte bygg) kan spare penger og øke levetid ved å redusere skader. Tenk deg en fremtid hvor vi bygger fortere, riktigere OG mer miljøvennlig?

Vi har spesialisert oss i skadeårsaker helt fra prosjekteringsfase til drift og hvordan BREEAM forebygger dem. BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) øker ikke bare verdi nasjonalt men også internasjonalt ved å være et kvalitetsstempel som resten av verden gjenkjenner. Med sterk vekst i Fredrikstad kan vi gjøre byen enda mer attraktiv til omverden.

Kom og hør oss på EXPO 2017 ved Høgskolen i Østfold den 15-16 juli, sammen skal vi gjøre sommerbyen Fredrikstad grønnere!

(Fra venstre til høyre står Kristian Lein Aune, Anders Mo og Fredrik Støle.)

 Kontaktpersoner:

Anders Mo                   97 56 36 39

Kristian Aune              48 12 77 42

Fredrik Støle               97 65 77 08

MER BILDER!

Etter en «photoshoot» sist fredag hvor vi fikk mange artige bilder av gruppen. Her er noen få!

"Kjetils Agnels"
Tullebilde av gruppen.

 

Gruppebilde på photoshoot.
Bilde av gruppen ved elven.
Gruppebilde på photoshoot.
Gruppen i forskjellige tilstander.
Gruppebilde med Lill.
Tusen takk til Lill som tok bilde av oss.

 

Etter helgen var omme var det rett på intervju med selveste Trond Bøhlerengen! VELDIG kunnskapsrik person som delte sine erfaringer som ga gruppen svært mye innsikt og forståelse.

Intervju med Trond.
Gruppebilde med Trond B. etter intervju.

 

Nå jobber vi hardt med rapporten mens vi bearbeider Bøhlerengen sine ord. Fokus fremover fortsetter på rapporten og forberedelser til neste intervju, hvem kan det være? Følg med!

Oppdatering!

For 2 uker siden nå var vi på Sundkvartalet og fikk opplevd et veldig spennende bygg. Vi fikk høre på James Drinkingwater snakke om BREEAM som var opplysende og motiverende. Andre aktører som ENTRA og SKANSKA holdt korte foredrag som ga verdi.

Halvspist BREEAM NOR kake
BREEAM kake

 Vi ble møtt av en hyggelig resepsjonist og en kake som smakte utmerket! Den ble laget til ære for 1,000,000 kvadratmeter som BREEAM NOR har underlagt seg.

Kristian smiler - morsomt

Her beriker Kristian oss med sitt sjeldne, men vakre smil.

Trappeoppgang

En trappeoppgang før vi kom til den hemmelige SKANSKA avdelingen hvor det ikke var lov til å ta bilder.

Terassebilde på toppen av Sundkvartalet

Takterrassen var fin og brun/oransje. Den grønne vegetasjonen av planter (som vi ikke fikk navn på) var enda ikke i høygir, så fantasien måtte iverktas.

Anders er forbløffet.

Gruppen undres over parkeringskjelleren og Anders er helt i ekstase.

Mat for alle etter guidet tur.

Etter hele turen fikk vi deilig mat og hyggelige samtalepartnere. Opplevelsen var god og lærerik.

 

I nærmere tid har gruppen jobbet med strukturering av rapporten og bearbeiding av all informasjonen vi har sanket. Vi har også tatt oss tid til en liten «photoshoot» med gruppebilder. Følg med på bloggen, så kanskje dere får se noen morro bilder!

 

Jula er ENDELIG ferdig!

Etter påske er jula endelig ferdig og gruppen er klar til å legge inn mange timer på veien til å bli byggskade-konger!

Forprosjektrapport er levert med visuelle bidrag som Organisasjons-kartet.

(Laget av Fredrik Støle)

Fram til denne tid har vi diskutert problemstillinger, utført møter, sanket inn rapporter  og benyttet oss av veiledning fra Kjetil Gulbrandsen. Det er masse interessant data som ligger ute, men mye er utdatert som har gjort oss veldig kildekritiske. Kristian deltok på Fuktseminar 2017 og hele gruppen deltar på Sundtkvartalet 20. april.

Selv om vi prøver å finne én problemstilling finner vi mange spørsmål som fanger vår interesse. «Er TEK10 krav optimale for å redusere byggfukt-problematikk?» siden TEK10 stiller seg selv i det mest utsatte område.

(Uvsløkk, S.: Passivhus 2011 – Myter og Fakta. Fuktrisiko i bygg med høyisolerte konstruksjoner, lite luftlekkasjer og balansert ventilasjon. SINTEF Byggforsk . 2011.)

Vi har sanket inn MYE interessant informasjon angående grønne bygg og skader generelt som vi vil dele på bloggen og tilslutt i vår bachelor.