Om oppgaven

Bakgrunn for oppgaven

I 2016 startet Østfoldforskning prosjektet Redesign QR prosjektet i samarbeid med Fretex A/S. Prosjektet er finansiert av Oslofjordfondet for en periode på tre år (2016-2019). Formålet med prosjektet er å utvikle en mobilapplikasjon som kan formidle de miljømessige og sosiale forholdene som er relevante i produksjon av Fretex redesign-produkter til forbrukeren. Målet med denne applikasjonen er å påvirke forbrukeren til å ta stilling til de miljømessige og sosiale forholdene i kjøpsøyeblikket og inspirere til et mer bærekraftig forbruk.

 

Om oppgaven

I dag lever vi i et bruk og kast samfunn, noe som er en skummel utvikling for jordkloden vår. Nordmenn kjøper blant annet nye klær for over 30 milliarder i året og forbruket av klær og sko er firedoblet i løpet av de siste 20 årene.

Med økt bevissthet rundt de miljømessige og sosiale forholdene rundt moteprodukter vi kjøper kan vi bidra til mindre klimautslipp, søppel, forurensning og mindre rasering av verdifull natur og utryddelse av arter.

Min oppgave er å medvirke til at denne bevisstheten økes ved å utarbeide konsepter som vil skape interesse hos forbruker for miljø & sosiale forhold ved kjøp av moteprodukter.   

 

expo17

 

One thought on “Om oppgaven

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *