Ny referanse elektrode ankommet!

Ny elektrode er ankommet, og utstyret blitt test kjørt. Testen gikk veldig bra og da er vi klare for å kjøre de galvaniske forsøkene.

Alle de galvaniske testene gikk smertefritt og vi er endelig i rute med laboratorie forsøkene og klare for å få ført resultatene inn i rapporten.

Isolasjon i forskjellige pH-verdier

Hei,

For noen uker siden startet vi med å ha isolasjon i forskjellige pH-verdier. Vi har da pH-verdier fra 1-14.  Disse plasseres i romtemp. og i varmeskap på 80 grader. Vi har observert forandringer som har skjedd. De første ukene skjedde det ikke mye. Etter over en måned begynte vi å se forandringer. Vi kunne se tydeligere forandringer med prøvene i varmeskapet. Jo høyere opp i pH jo hardere og mer klumpete isolasjonen blir. Det kan vi sammenligne med de hvite harde prøvene vi har fått (les tidligere innlegg om ukjent hvit prøve). Da ser vi at kanskje disse hvite ukjente prøvene kan være isolasjon som har blitt utsatt for høyt pH. Bilder under viser tydelig forskjell.

Svikt på korrosjonsutstyret igjen…..

Nok en gang så har det kommet svikt på utstyret, og denne gang er det ikke bare E Overload, men også VS Overload. I tiden som har gått har vi skrevet mail frem og tilbake med kundeservise for utstyret og kommet frem til at vi må til bestilling av ny referanse elektrode.

Referanse elektrode som blir brukt er av gammel type som inneholder kviksølv, og denne typen er ikke lov å bestille lengre. Så nye elektroden som ble bestilt er med sølvklorid.

Da var det bare å vente på denne, i mellomtiden så kommer vi å jobbe med å skrive inn resultater vi har fått til nå inn i rapporten.

Analyse av isolasjon i eksosgass (svovel)

I dag har vi begynt med analyse av isolasjon i eksosgass.

Vi ønsker å analysere isolasjon i svovel, fordi vi skal se hvordan isolasjon reagerer med svovelen i eksosgassen (som blir brukt i varmeveksleren). Vi har tre ulike konsentrasjoner på svovel :40, 120 og 360 ppm som skal stå i romtemperatur, og 3 identiske prøver skal stå i 80 grader.

Disse skal stå i noen uker med isolasjon, der vi skal observere om det skjer noe.

Analyse av isolasjon

Det ble oppdaget ukjent hvit prøve i varmeveksleren, oppdragsgiveren trodde kanskje at det var brukt isolasjon. Derfor skulle vi analysere denne prøven ved hjelp av atomabs for å  finne ut om det er isolasjon. Vi skal  kjøre ny isolasjon og «brukt» isolasjon og se om disse to faktisk inneholder samme elementer, kan vi bekrefte at det er isolasjon.  Først løste vi opp isolasjonen ved hjelp av HF-syre og deretter etter fortynningen kjørte vi atomabs. Elementene vi skal se etter er Mg, Si og Ca.  Det blir spennende å se !!

Til venstre er det bilde av ny isolasjon, mens til høyre er det den hvite prøven.

Analyse av stål og rust

I dag har vi  løst opp metaller i kongevann for å kunne kjøre de i atomabsorpsjonskromatografi. Dette vil vi gjøre for å kunne se hvor mye hver element  stål har mistet etter korrosjonsproblemene.

Så plutselig…

Da vi ankom labben Tirsdag morgen, fikk koblet opp utstyret igjen og slo på Voltalab så dukket E Overload opp igjen.

E Overload erroren forsvant heldigvis etter litt justering på plassering av elektrodene i reaksjonscellen og prøvene kom igang igjen.

Vi får krysse fingrene at det nå holder ut alle planlagte testene.

Ny uke, nye muligheter.

Da var det endelig Mandag, og vi har fått koblet opp utstyret igjen og eleketroden er stabil og virker god.

Dette løste problemet og vi er igang igjen. Vi fikk unnagjort en del av testene og var veldig glade for at utstyret endelig var på vår side igjen.

Vi avsluttet dagen uten å få noe error, og alt gikk endelig etter planen.