Prosjektet

Oppgaven ble presentert av førsteamanuensis Olav Aker som et potensielt prosjekt, valget falt på denne fordi alle deltakerne var på utkikk etter en oppgave innen emnet konstruksjon med hensyn på produktutvikling.  Etter befaring hos Østfold Felgteknikk økte interessen fordi jobben de utfører er både spennende og utfordrende.

Bedriften har gått til innkjøp av en felgrettemaskin med typebetegnelse MOTO RSM-1024. Maskinen fungerer ikke optimalt under bruk og fører til deformasjon av maskinkomponentene, metoden for fastspenning av felgene er også tidskrevende og må gjøres ved bruk av verktøy. Komponentene er konstruert på en måte slik at det er tungvint og begrenset med plass for å bearbeide felgene.

Prosjektet går ut på å finne tekniske løsninger for å optimalisere MOTO RSM-1024 ved å dimensjonere og re-designe maskinkomponentene slik at den tåler den jobben som skal utføres for retting av motorsykkelfelger. Vi skal også videreutvikle en ny festeteknikk for montering av felgen til maskinen som er brukervennlig, plassbesparende og som kan føre til tidsbesparelse for Østfold Felgteknikk slik at de kan utføre bearbeidingen av felgen effektivt.