Første utkast av rapport er levert

 

 

Onsdag 16.mai leverte vi inn første utkast av rapport til veileder. En stor milepæl er nådd – Vi har ferdigstilt rapport, og gjort den klar til innlevering nesten en måned før innleveringsdato. Dagen ble feiret med en bedre lunsj! 🥙🥗🍹

Vi har nå fått tilbakemelding fra veileder og skal bruke tiden fremover på å finjustere rapporten så den blir perfekt!

– Anna & Lise –

Søkekonferanse

SØKEKONFERANSE

Torsdag 26. april holdt Ø.S.T søkekonferanse på Teglhuset i Gamlebyen. Tilstede var representanter fra Fredrikstad Kommune, Fredrikstad næringsforening, Gamlebyen handelsforening, gårdeiere og næringsdrivende. Målet for dagen var å se på utfordringer som Gamlebyen står ovenfor og velge ut en problemstilling og visjon. Dette ledet de til å lage handlingsplaner som er aktuelle og realistiske. Disse handlingsplanene skal jobbes med videre i fremtiden for å sikre en positiv utvikling for Gamlebyen.

Alle deltakerne hadde mye energi, og mange interessante tanker rundt hva som må til for å gjøre Gamlebyen enda litt bedre. Konferansen startet klokken 15 og ble avsluttet klokken 19.15. Det var altså mange timer med diskusjon og læring. Det er i møte med andre man kan komme med geniale ideer, og det er denne konferansen et bevis på.


 

Bildedryss fra søkekonferanse 26.april på Teglhuset i Gamlebyen. Vi er veldig takknemlige for at så mange møtte opp og bidro til en gøy og innholdsrik kveld. Allerede fra dørene åpnet begynte summingen i rommet – Og da skjønte vi at dette ikke kunne bli annet enn bra. Igjen, tusen takk til alle sammen for oppmøtet og at dere gjorde dagen minneverdig!

-Anna & Lise-

I dag kan du lese om oss på førstesiden av Demokraten!

 

 

Les artikkelen her:

http://touch.demokraten.no/nyheter/innovasjons-studentene-anna-og-lise-mener-gamlebyen-ma-fa-bydelsleder-1.2304208

 

PARTNERSKAPSMØTE MED URBAN STEDSINNOVASJON

 

Torsdag 19.04 deltok vi på partnerskapsmøte i Gamlebyen/Fredrikstad holdt av Urban Stedsinnovasjon og Fredrikstad kommune. De hadde invitert flere aktører som jobber med utvikling både i Fredrikstad Sentrum og i Gamlebyen. Tilstede var også Högskolan Väst og Urban Platsinnovation fra Sverige. Representantene fra Högskolan Väst er forskere fra skolen som nylig har gjennomført et analyseprosjekt i Gamlebyen. Det er spennende å utveksle tanker og ideer med kloke folk som har høyt engasjement. Spennende presentasjoner om sentrum, Isegran og Gamlebyen ble holdt. Sentrumsleder Line Jeppesen, vår oppdragsgiver og daglig leder for Visit Fredrikstad & Hvaler Maya Nielsen, næringsvert Eystein Kleiven, eiendomsutvikler Helge Hunderi, og gårdeier Jens Brovold var blant de som snakket varmt om visjoner og planer for byen. Vi sitter igjen med økt kunnskap om Gamlebyen og de ulike aktørene der som virkelig brenner for byen. Etter presentasjonene gikk vi en kort vandring gjennom byen for å besøke Living Lab, Fengselet og bystyresalen. I Living Lab har vi vårt eget kontor, og her fikk vi muligheten til å presentere hvem vi er, hva vi har gjort til nå og hva vi ønsker videre for Gamlebyen. Alt i alt en meget innholdsrik, spennende og givende dag for oss i Ø.S.T. Nå ser vi frem til å holde søkekonferanse i samme lokaler neste uke.

– Anna & Lise –

God påske på etterskudd fra Ø.S.T 🐥

 

Bildet representerer hvordan vår påskeferie gikk for seg. Håper dere har hatt en mer avslappende ferie enn vi har.
Her sprenger vi hodene med teori om endringsledelse, organisasjonsutvikling, interessentteori, samfunnsvitenskapelig metode, systemtenking, innovasjonsteori og prosjektarbeid.
Vi har nå kun tre uker til søkekonferanse, og to måneder til rapporten skal være innlevert. Vi har erfart at to måneder går fort når man har det gøy, så her er det bare å jobbe effektivt til siste slutt.
God onsdag

 

–  Anna & Lise –

VI HAR OMMØBLERT KONTORET

 

 

 

Vi har brukt store deler av dagen på å få kontoret vårt i Gamlebyen ferdig. Nå er vi endelig til rette og fortsetter med å planlegge søkekonferansen vi skal holde om bare noen uker. Vi er godt i gang, og ting faller mer og mer på plass. Vi ser veldig frem til å kunne samle Gamlebyens næringsdrivende, foreninger og Fredrikstad Kommune til en kreativ prosess sammen med oss. Vi har også fått oss nye kaffekopper. Det blir mye kaffe i disse dager! God helg fra Ø.S.T

HVA HAR VI GJORT?

 

 

Vi er snart halvveis i prosjektet vårt, og vi har aldri hatt mer å gjøre!  😁
Vi er nå ferdig med det vi anser som fase 1 av prosjektet, som omhandler å kartlegge Gamlebyens situasjon den dag i dag. Dette har vi gjort ved å innhente kvalitativ data fra ulike respondenter.
Vi har hatt et utvalg på 38 respondenter, som alle har kommet med nyttig og verdifull informasjon som vil hjelpe oss i stor grad til å komme til et godt sluttresultat for prosjektet vårt.
Vi er nå i neste fase som vi ser på som iverksettingsfasen. Dette blir en utrolig spennende tid, som vi så vidt har begynt å tre inn i.
Vi skal først og fremst arrangere en søkekonferanse hvor alle våre respondenter er invitert. Her er formålet at vi i fellesskap skal komme frem til gode handlingsplaner til konkrete utfordringer Gamlebyen står ovenfor i dag.

På denne måten kan vi sammen sørge for at Gamlebyen får den positive utviklingen den fortjener. Vi ser at absolutt alle vi har snakket med er veldig engasjerte, så dette kan ikke bli annet enn bra!

– Anna & Lise –

Spennende samarbeid

 

Dagene går og vi har mye på agendaen. I disse dager har vi møter med mange spennende personer.

I dag var var vi hos Fredrikstad Kommune og diksuterte byutvikling av Gamlebyen med næringssjef Helge Hausvold og Næringsvara og medlem i prosjektet Urban Stedsinnovasjon Eystein Kleiven. Dette er menn som er svært engasjerte og dyktige. Vi deler mange syn på Gamlebyen som turistmål, bosted og næringsvirksomhet. Vi så også på områder det er potensiale for forbedring og hvilke tiltak som må legges tilrette for å kunne fokusere på utvikling av Gamlebyen. Vi setter pris på alle som er med og pusher prosjektet vårt fremover.

Vi er snart klare for å sette i gang verdenscafé, og vi har med mange ivrige mennesker på laget. Blant annet er Helge og Eystein med videre.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

 – Anna & Lise –

Velkommen inn til vår hverdag!

Februar er snart forbi og det har vært en hektisk og spennende måned med mange intervjuer og møter med næringsdrivende i byen. Det er gøy og givende å jobbe med så engasjerte og finke mennesker.

Ukene fylles opp med oppgaver og møter, så vi har like så gjerne laget oss en stor og oversiktelig kalender som holder oss skjerpet underveis i prosjektforløpet.

Siste innspurt av februar og begynnelsen av mars byr på mange flere spennende møter, og igangsetting av spennende arrangementer.

Her har dere en liten smakebit av kontoret våres midt i perlen av Gamlebyen! Velkommen til oss

-Anna & Lise-

ØST Prosjekt

Ø.S.T Prosjekt

Hei og velkommen til Ø.S.T Prosjekt.

Vi er to studenter ved Høgskolen i Østfold som nå tar fatt på et meget spennede bachelorprosjekt i samarbeid med Visit Fredrikstad & Hvaler. Vi, Lise og Anna, har fått i oppgave å gjøre en nullpunktsanalyse over Gamlebyen i Fredrikstad, som rett og slett gir en oversikt over hvor Gamlebyen ligger ann » i dag». Hvor mange turister som er innom, selve trafikken av menneser som bruker Gamlebyen aktivt og hvordan selve aktiviteten er.

Vi har begge to akkurat fullført et semester i Australia der vi har vært med å se på Brisbane og alternativene de gir brukerne sine i byen, for å få aktivitet og attraktivitet. Dette er noe vi brenner for å ta del i  – være med på å gjøre Gamlebyen mer attraktiv for alle! Vi håper og tror dette prosjektet kan være en i en positiv retning for å starte utviklingen i riktig retning.

Analysen går ut på å innhente kvantitativ og kvalitativ informasjon for å innhente riktig data til analysen. Dette vil bli gjort i form av intervju og andre metoder for datainnhenting. Vi ønsker også å lage en form for telling, slik vi kan få oversik ikke bare dette året, men de neste årene også – slik det blir enklere å gjøre årlige analyser på trafikken i Gamlebyen.  Det er også ønskelig å samle mange kreative hoder rundt samme bord for å se hva de som faktisk er næringsdrivende og de som bruker byen aktivt faktisk tror er løsningen på en mer utviklet og bedre Gamleby.

Vi håper dere vil følge oss gjennom denne spennende reisen og mot en mer aktiv og attraktiv Gamleby både her på bloggen og på Facebook!