Workshop: Fremtidens Blender

4. mai arrangerte vi en workshop sammen med Blenders medlemmer!

Samlingen ble holdt i Kunsthallen på Hydrogenfabrikken, og den kreative metoden Bonos seks tenkehatter ble brukt for gjennomføringen. Temaet for dagen var fremtidens Blender. Vi arbeidet med problemstillingen «Hvordan gjenskaper arbeidsfellesskapet Blender seg i en endringsprosess» og etableringen av Blender House i sentrum av Fredrikstad. Er Fredrikstad urbant nok for visjonen om Blender?

 

Fabrikken på Lillehammer!

I går reiste vi til Lillehammer for å besøke den kreative samlokaliseringen Fabrikken! Her møtte vi fabrikksjef Torhild Andersen og bachelorstudent Mari. Et viktig bidrag for vår oppgaves analyse!

   

   

 

Fredrikstad Sentrum

Den siste uken har vi gjennomført tre intervju med eksterne. Vi startet uken med Fredrikstad Næringsforenings Hege Bongard – hun hadde mye å tilføre vår oppgave gjennom sitt engasjement i prosjektet «Vekst i Fredrikstad». Sentrumsleder Line Jeppesen forteller om bykjernen og hvordan kontorarbeidsplasser i sentrum påvirker gågaten og urbaniteten i byen. Vi avsluttet uken med å intervjue Næringssjef i Fredrikstad Kommune, Helge Hasvold. Et veldig interessant og meningsfullt møte der Helge kom med gode innspill til vårt prosjekt!
Det er veldig interessant å høre tanker rundt konseptet coworking og hvordan det kunne passet inn i bykjernen i Fredrikstad!

God Helg!

 

 

 

Metode: benchmarking

I dag har vi vært i Oslo på besøk hos både MESH og 657, sammen med Sabine! Hos 657 hadde vi en lang prat med Community Manager Victoria etterfulgt av en omvisning i lokalene de disponerer. I kafeen hos MESH møtte vi «head of membership», Sondre, før vi utforsket lokalene på egenhånd. En hyggelig utflukt med masse ny inspirasjon til vårt prosjekt.
Å undersøke hvordan coworking gjennomføres i praksis andre steder i ladet er en sentral del av vår oppgave. Neste stopp, Lillehammer!

   

 

Torsdags-kaffe uke 10

Hver torsdag blir det arrangert to-kaffe på Blender. Dette er en samling for medlemmene, der de bytter på å ha en kort presentasjon om sine prosjekter, oppdaterer hverandre på hva de forskjellige bedriftene holder på med og man samles for sosialt samvær.

Denne uken, torsdag 8.mars var det David Crossley som viste frem sine prosjekter. David driver firmaet We Make It 3D, hvor han blant annet har et samarbeid med Kalnes Sykehus der han utvikler 3D-støp for beinbrudd. I tillegg lager han 3D-proteser for trengende i Norge og u-land. David har også hatt flere workshops hvor han lærer barn om 3D print, og er veldig opptatt av at den yngre generasjon skal få øynene opp for at dette er fremtiden. Spennende og lærerik presentasjon!

 

Konferanse med Viken Teknologiklynge!

Onsdag 28.februar deltok vi på Viken Teknologiklynges konferanse på Campus Ås på NMBU. Etterfulgt av en hyggelig lunsj, fikk vi høre innholdsrike foredrag fra blant andre tyske Christoph Berger i Mittelstand Digital, Daniel Sunde-Hansen i Deloitte og representanter fra Globale Maritime. Felles for foredragene var innovasjon, digitalisering og å forstå kundens behov.
Det ble også tid til mingling og nettverksbygging mellom foredragene. Hong presenterte Ingeniørlinja ved Høgskolen i Østfold og vi ble godt tatt i mot som de eneste studentene. Flere var nysgjerrig og interessert i å høre mer om hva vi gjør på Innovasjon og prosjektledelse og hvordan vi kan bistå hverandre i fremtidige samarbeidsprosjekt!

 

 

 

 

Bachelorprosjektet Co.Creators

Vi er to jenter fra bachelorprogrammet Innovasjon og prosjektledelse som nå er inne i vår avsluttende fase, nemlig bacheloroppgaven. Vi har vært så heldig å få skrive oppgave på Blender Collective som holder til på Hydrogenfabrikken på Øra. Vi skal se nærmere på coworking, eller kollektive arbeidsformer, som konsept. Hvordan og i hvilken grad det fungerer, om det har en nytteverdi for de bedriftene og personene som velger å ta del i et slikt samfunn og om coworking spacets lokasjon er av betydning.

Frem til nå har vi lært masse nytt og spennende, dannet et større nettverk og fått et innblikk i et konsept som vi ikke hadde kjennskap til tidligere. Det å skrive bacheloroppgave er både forvirrende, spennende og til tider utfordrende. Vi har fått god hjelp av vår oppdragsgiver, coworking manager Sabine Larrieu-Hellstad hos Blender og er blitt godt tatt i mot av samtlige medlemmer på huset! Vi gleder oss til fortsettelsen!

 

Hei, verden!

Welcome to Bloggserver for studenter og ansatte ved Høgskolen i Østfold. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!