Oppdatering – 05.06.2018

TO DAGER TIL BACHELOR LEVERES!!!

Stressnivået er høyt og dagene er lang. Vi jobber dag og natt for å bli ferdig. Simulering tok lenger tid enn forventet, men vi presser på og skriver som superhelter.

Bildet under viser simulering av flom 2015. Utrolig moro å få se resultat av hva vi har gjort.

Pressemeldingen vår ble publisert av VVSaktuelt.no! Se den her: https://www.vvsaktuelt.no/studenter-gjor-flomanalyse-124055/nyhet.html

Oppdatering – 15.05.18

Det er sakte, men sikkert en fremgang i prosjektet. Vi har fått data over Leira i Leirsund, og prøver å modellere i 1D og 2D i HEC-RAS. Programmet er ikke alltid stabil, vi fikk også data sent, og har derfor brukt mer tid enn planlagt.

Oppgaven skrives i full fart, samtidig som planlegging til EXPO er i gang. Vi gleder oss til å ha stand i juni, og håper at flest mulig kommer innom!

Ønsker alle en fin 17. mai!

Oppdatering – 23.04.18

Fredag 20. april var vi på befaring i Leirsund, og fikk informasjon fra to personer fra Skedsmo Kommune. De var veldig behjelpelig, og vi takker for all hjelp.

Varsom.no hadde varslet aktsomhetsnivå gult for fredagen som betyr : «Utfordrende situasjon som krever oppfølging og kan medføre skader lokalt.» Da vi kom, kunne vi se at det var mer vann enn vanlig i området. 

Bilde 1: Vannstanden var på 105,45 moh
Bilde 2: Vannstanden når til rett under Leirsundbrua. Veibrua har en høydekote på 105,7 under brua.

Oppdatering 16.04.18

Forprosjekt er levert, webside ligger på hiof.no og problemstilling er snart i boks.

Det er valgt å se spesifikt på områdene rundt Leira i Leirsund, hvor det er mest flom. Vi har ikke mulighet for å gjøre noe med Leira, da vassdraget er vernet. Gruppa har derfor valgt å håndtere flom i områder der det allerede ikke er planlagt sikring.

Bildet viser et av områdene vi har valgt å fokusere på