Dagen før dagen, og elleve dager til vidunderet vises til verden. (Arkade EXPO 2019?)

Nå er vi snart ferdige med bacheloroppgaven. Denne setter punktum for tre snaue måneder med arbeid, og drøyt tre år på ingeniørstudiet på Høgskolen i Østfold.

Vi har laget et sensoranlegg som kan holde båteiere oppdatert på jollas tilstand, og sender denne informasjonen til en mobiltelefon. Foreløpig bare min mobiltelefon, men det holder for meg.

Så nære har jeg aldri vært å eie en båt…

Vi har en server gående der all informasjonen om målingene blir mellomlagret før vi, eller jeg da,  henter dem ned til mobiltelefonen.

Alt dette, og veldig mye mer, har vi sammen laget på disse månedene.

Dette er jo vel og bra, men hvor kan kan jeg se dette vidunderet, og hva i all verden er dette jeg hører om «EXPO»? Og arkade?

Det var pussig at du skulle spørre om akkurat det! Vi skal nemlig stå på stand på EXPO 2019, 17. og 18. juni, på Høgskolen i Østfolds gyldneste bygg, S-bygget, andre etage, rom S203.

Puh! Det høres ut som en munnfull det også!

Joda! Men heldig vis er også denne bloggen tilgjengelig på mobil, så du kan ha med deg beskrivelsen når du bestemmer det for å sveipe innom oss!

Vi kommer til å fortelle om anlegget, dele litt om hvordan det virker, slår gjerne av en prat om elektronikk, og hører på røverhistorier om byggeprosjekter!

Så var det dette om arkade da!

Det får bli en overraskelse. Stikk innom oss på EXPO, rom S203! Vi ser sånn her ut:

(Se så høflig alle smilte da jeg oppdaget kameraet!)

Vel møtt!

 

IoT på jolla gir jolledata på mobilen

Vi utvikler et sensoranlegg for fritidsbåter. Når vårt produkt når markedet kan du sjekke tilstanden på båten din på mobilen. I tillegg kan du bli varslet om noe akutt uforutsett skulle skje.

 

Hvordan? Svart magi?

Omtrent!

Vi bruker våre kunnskaper fra digitalelektronikkspesialiseringa på elektroingeniørstudiet til å programmere en prosessor til å lese data fra en rekke sensorer, og sende dette til skyen.

Det høres ut som en munnfull, og vel så det!

Joda! Bare vent til du ser Robins I2C-interfacekontrollkodeskills!

 

Hvem er du egentlig!?

Jeg er Eirik, og sammen med Ole, Håkon og Robin utvikler jeg deler av et produkt for teknologibedriften Nxtech. Som studenter ved Høyskolen i Østfold gjør vi dette som del av vår bacheloroppgave. Akkurat som denne bloggen. Fin?