EXPO

Selvprodusert strøm blir viktigere og viktigere for mange da strømprisene øker for hvert år. Derfor har flere i Fredrikstad også anskaffet seg solcelle anlegg på sine tak. Energien fra disse solcelle anleggene blir derfor solgt tilbake til nettselskapene for en lav pris og flere ønsker nå å vite når det blir aktuelt med batterier.

Vi er en gruppe på to fra Høgskolen i Østfold som skriver en bacheloroppgave om akkurat denne problemstillingen og har kommet frem til at et solcelleanlegg med et batteri på 13,5 kWt vil koste omtrent 3,15 NOK per produserte kWt, i forhold til 1,25 NOK per kWt som man kunne kjøpe strømmen for i 2018 i Fredrikstad. Å Kjøpe et solcelleanlegg uten et batteri er mye mer lønnsomt da dette kun koster omtrent 0,82 NOK per kWt produsert.

Det er akkurat dette vi skal presentere for bedrifter og virksomheter som kunne tenke seg å innlede et samarbeid med ingeniøravdelingene på Høgskolen i Østfold, for den som vurderer å starte på en ingeniørutdanning, og for alle som er interessert i ingeniørfag og spennende, fremtidsrettede prosjekter.

Alle interesserte er velkommen til EXPO-utstillingen på Høgskolen i Østfold på Gamle Beddingvei 9, 1671 Fredrikstad:

– Mandag 17. juni: kl. 11.00 – 18.00 (Offisiell åpning klokken 10.00)

– Tirsdag 18. juni: kl. 09.00 – 13.00