Besøk hos Norges råeste inkubator – Validé

Tirsdag den 12 februar fløy Frank Hanssen og Lorenzo Ruscelli til Stavanger for å møte en av landets råeste inkubatorer, Validé. Validé har lenge kronet toppen over landets mest suksessfulle inkubatorer, på lik linje med både StartupLab og Bergen Teknologioverføring.

Validé bygger på den vellykkede historien og porteføljen fra sine forgjengere, og kombinerer teknologioverføring, inkubasjon og investeringsfunksjoner.
Les mer om Validé her

Dagen startet med en meget god velkomst på Måltidets hus i Stavanger, etterfulgt av intervju med ledertoppen for Validé. Intervjupersonene var CEO Anne Cathrin Østebø, New Business Development Manager, Terje Handeland, og Manager of Energy Incubator, Martin Sigmundstad. Her ble det samlet relevant data som vil være ekstremt nyttig for sluttresultatet av bacheloroppgaven vår. Dagen endte med en omvisning av inkubatorens lokaler, og innholdsrike samtaler med medlemsbedriftene som har kontorlokaler på huset.

 

Frank Hanssen, Anne Cathrin Østebø, Martin Sigmundstad, Lorenzo Ruscelli

Frank Hanssen og Lorenzo Ruscelli klare for besøk i Oljebyen

ITSA – Validé sitt akseleratorprogram

 

Besøk hos Simula Research Laboratory

Torsdag 07 februar gikk turen til Simula Research Laboratory som ligger på Fornebu i Oslo. Her stod intervjurunder med medlemsbedrifter av smart inkubator på agendaen.

Simula skal drive grunnleggende langsiktig forskning på utvalgte områder innen programvare- og kommunikasjonsteknologi, og gjennom dette bidra til nyskaping og innovasjon i næringslivet.

Les mer om Simula her

Den første medlemsbedriften vi intervjuet var FutureReady, en bedrift som idag er medlem av inkubatoren.  Future Ready er et oppstartsselskap som utvikler fremtidens HR-plattform:

Future Ready er en digital løsning som bruker kunstig intelligens til å utvikle en god læringskultur i organisasjonen

Les mer om Future Ready her

fácil-pink_wordmark

Det andre selskapet vi intervjuet var Fácil. Et oppstartselskap som retter seg mot hotellbransjen.

Fácil utvikler en applikasjon som forenkler innsjekking, utsjekking, og bestilling av diverse tjenester på ditt hotellopphold.

Les mer om Fácil her

 

: