Siste måned! rapportskrivning og expo forberedelser

Etter 5måneder med bachelor og arbeid i gamlebyen Fredrikstad ser vi nå lyset i tunellen, og har kommet frem til en rapport vi kan være stolte av å levere til oppdragsgiver. Gjennom aksjonsforsking i gamlebyen har vi fått en utrolig god forståelse av hvordan situasjonen i gamlebyen faktisk er, hvordan dette stemmer med gamle data, og hva som skal til for å innovere i gamleyen.

Denne måneden skal vi fokuserer på rapporten og få til noen siste intervjuer, vi håper kan forsterke oppgaven vår. Vi skal også forberede expo stand som det bare er å komme innom i Juni.

Vi ser at  sosial psykolog Kurt Lewin har rett i sitt utsagn

If you really want to understand something, try to change it

 

Annonse i Fredrikstad blad og Rebussuksess

Bachelorteamet fikk markedsført Rebusløypen i Fredrikstad blad. Om du vil lese artikkelen kan du gjøre det her. Dette ledet til at 14 barn tok turen til gamlebyen på 3 dager for å teste løypa. Vi anser dette som en suksess, alle som tok løypa var veldig fornøyde med tilbudet.

VI har på den andre siden møtt mye kritikk for løypen også, det finnes mange sterke meninger i gamlebyen. Alt fra utsende til plassering. Og i etterkant ser vi at bakgrunnen til løypa var å få løftet frem disse stemmene, føle og se hvilke som kontrollerte gamlebyen, og skjønne hva som hindrer innovasjon og nytenkning slik andre rapporter har sagt det er.

Veiene vider har vi en markedsføringsuke, hvor vi markedsfører aritsten MONNE. Som vi har invitert til å spille på Cafe magenta den 17.April. For å se hvilke tiltak Cafe magenta kan gjøre for å markedsføre seg lettere og bruke mindre tid på det.

Siden til arrangemntet finner du her

Vi skal også snakke med ulike interesse organisasjoner i gamlebyen, for å finne ut hvilke krav de har til rebusløypa, slik at den slipper å «forsvinne» igjen

 

Aktivitetsløype for barn i gamlebyen

I dag har vi lansert en prototype for gamlebyen i Fredrikstad, med en rebus/aktivitetsløype i sammarbeid med cafe Magenta. Kart og svarark får du kjøpt hos cafe magenta for 50kr, og alle barn vinner en is etter at løypa er gjennomgått. Vi tror dette vil bidra til økt aktivitet i gamlebyen og hos magenta. Vi er spente på resultatet fra løypen. Vi oppdaterer det her om 1 uke.

aktivitet 12 aktivitetsløype fredrisktad

 

Første gjennomføring med ølkurs

I går kveld gjennomførte bachelerogruppen i sammarbeid med Nøisom bryggerier ølkurs, for å trekke flere gjester til gamlebyen i Fredrikstad, og for å se hvilken effekt dette hadde for Magenta. Vi hadde i forkant 3 påmeldte deltagere. Men vi endte opp med totalt 7 gjester første gjennomføring.  Gjestene som deltok på arrangementet var veddig fornøyde og hadde følgende tilbakemeldinger

Topp tiltak, 6 ut av 6, Jeg er veldig glad i nye opplevelser, dette var bra

Vi samlet inn mye god data fra arrangementet som det nå jobbes videre med, for å lage nye arrangemeter som treffer bedre, og videre utvikle Ølkurset.

 Musikkvelden

Musikkvelden hadde denne gangen full sal, og utrolig god stemning. Om det er bedre markedsføring, wordofmouth, eller bare et vårtegn at det ble fullt hus vet vi ikke. Men det var utrolig gøy å se en levende gamleby denne onsdagen.

 

Ølkurs hos cafe magenta

Etter å ha utført flere situasjonsanalyser hos konserter utført hos cafe magenta, har bachelorteamet levert en rapport inneholdene kjappe og langsiktige tiltak. Situasjonsanlysene gjorde at vi flyttet synet ut mot hele gamlebyen i Fredrikstad.

Et av spørsmålene rapporten rapporterte var «Hvordan trekke flere gjester før konserten starter?»

Vi har derfor i sammarbeid med Nøisom bryggerier og Cafe magenta fått til et Ølkurs før konserten på Onsdag. For å se hvilken effekt et event før eventet kan ha. Ønsker du å delta? Kjøp bilett her!

Vi holder dere oppdatert på resultatet!

 

Endring av oppgaven

Etter en samtale med veilederen vår Bjørn Gitle Hauge så skal prosjektet endres fra å komme med forbedringsforslag til Magenta til å utvikle hele gamlebyen generelt.

Dette var fordi Magenta blir ganske smalt til å være en bachelor prosjekt, og vi ser derfor at det er masse muligheter man kan gjøre for hele gamlebyen.

Selv om prosjektet har endret seg så har vi levert noen tiltak og forbedringsforslag til Cafe Magenta for å forbedre oppmøte på onsdagskonsertene deres.

 

Mvh
Bachelor-teamet

 

Musikk konsert den 27.02.2019

Denne onsdagen var annerledes enn den forrige. Masse gode og flinke artister som deltok på konserten.
Musikken var råbra, og det var veldig god stemning blant gjestene.

Denne gangen var det variasjon av musikk fra både kvinnelige og mannlige artister. Alle hadde herlige stemmer!!

Det var en slags åpen scene også da frivillige kunne komme opp å delta, og det gjorde de fleste. Så definitivt skal gruppen delta neste gang, og det burde dere også gjøre!

Vi var til stede og inervjuet gjester om intrykket fra konserten, hva de hadde av froventninger, hvordan de kom seg dit, hva de drakk etc…

 

Musikk konsert onsdag den 20.02.19

Det var spennende å høre på Jazz for første gang. Det var en rolig stemning og fine kunstbilder som henger på veggen. Det var grei oppmøte med både unge og eldre folk som pratet, spiste og drakk vin/øl.
Prosjektgruppen deltok på konserten for å observere hvordan miljøet og stemmningen var i Cafe Magenta.
Deltakende observasjon var en av metodene som skal brukes i dette prosjektet, og en viktig del for å kunne samle data fra det man opplever.

Vi har tenkt å være med på alle onsdags konsertene fremover og intervjue kundegruppene som deltar i konsertene og vil derfor holde dere oppdatert med alt som foregår under prossessen.

 

Neste konsert er den 27.02.19 så vær klare for spenning!

 

Intervju med oppdragsgiver

Den 31.01.19 hadde vi et møte med oppdragsgiver for å ha et lite intervju. Intervjuet var viktig for oss for å kunne vite nå-situasjonen deres og få mer oversiktlig og helhetlig bilde av virksomheten vi skulle gjøre prosjektet for.

Intervjuet varte en time og ble gjennomført i Cafe Magenta som ligger i Fredrikstad Gamlebyen.

Alle gruppemedlemmene var til stedet på intervjuet og vi fikk smake på deilige vaffler med en varm og god kopp te ved siden av.

 

Velkommen

Velkommen til vår nettside.

Her deler vi gjerne med deg hva som foregår under prosjektet og ting vi gjør underveis i prosessen.