Oppdragsgiver

Cafe Magenta (slaveriet i Gamlebyen)

Magenta ligger i Toldbotgaten 105 i Gamle Fredrikstad og ble etablert i år 2007. Stedet ble tatt i bruk som slaveri fra 1731, hvor slaver ble holdt i fanget men ble løslatt og sendt bort til Akershus festning i 1848. selv om dette bygget hadde en mørk historie så har det forvandlet seg til en fin og historisk cafe som bygger på glede, kunst, harmoni og musikk. Cafeen ble etablert i 2007, men før det så var stedet et galleri som ble benyttet av kunstere. Men cafeen fungerer fortsatt som en galleri i tillegg til kafedrift.

Magenta er i daglig drift syv dager i uken, og har musikkarrangementer hver siste onsdag i måneden og nesten hver uke. Cafeen har flotte lokaler som kan leies selv om cafeen er i drift. Lokalene egner seg til blant annet konfirmasjon, bryllup, bursdag, private selskaper og lag.

Oppgaven vår fra starten av prosjektet handlet om å undersøke faktorer som påvirker oppmøte i musikkarrangementene på Onsdagene. Etter et møte med ledelsen, og intervju med gjestene, fant vi ut at det var lite vi kunne gjøre for musikkarrangementene. De fleste gjestene likte hvordan musikken og servicen er under kveldene og vi trengte kun å endre på små ting som belysning og få folk til å møte opp tidlig før musikkstart. Etter en veiledningstime med Bjørn gitle, Høgskole lektor og vår veileder, så fant vi ut at prosjektet var for smalt til å være en bacheloroppgave, og vi kunne heller bevege oss mot hele gamlebyen i stedet for å finne ut tiltak som kan tiltrekke flere gjester. Dette blir da en større og bredere prosjekt som også er til fordel for Cafeen da de er en del av hele gamlebyen.

Til tross at oppgaven vår endret seg er cafe Magenta fortsatt vår oppdragsgiver, og vi er glade for at vi kunne bruke stedet som base for prosjektet vårt.