Velkommen til EXPO 2019

Oppgaven er fullført med blod, svette og lange netter. Jeg er veldig stolt av det som er produsert og inviterer alle bli med på EXPO ved Høgskolen i Østfold den 17 og 18 juni. Vel møtt!

 

Støpeformer

For å kunne støpe betongprøvene kreves det en støpeform, dette var ikke tilgjengelig til å begynne med så verkstedet kallet. Verste versjon ble laget i polyvinylklorid (PVC) plast som holdt lenge, men ikke lenge nok. Formen begynte å deformere seg til det punktet der den ikke lenge hadde tilstrekkelige mål pga. varmen i ovnen. I andre omgang falt valget av materiale på 316 syrefast stål. Det ble vurdert å bruke aluminium, men dette reagerer ikke godt med NaOH (natriumhydroksid) i prøven. Syrefast egner seg derimot godt til det meste så jeg og Rino Nilsen kjørte til Moss og skaffet nødvendig materiale. Prosessen var lang og omfattende, men resultatet ble bra til slutt.

PVC plast

Syrefast stål

Gjenger opp til skruer

Forsenking til skruehode

 

Prosjektet er i gang!

I denne oppgaven skal jeg se på hvilke effekter faseendrings-materialer har på geopolymerbetong. Prøver med ulikt prosent-innhold av superplastiserende midler skal herdes og testes ved forskjellige temperaturer og trykk samt materialets byggbarhet.