Oppstart og første analyser

Velkommen til mitt prosjekt som omhandler lipid- og fettanalyser til Tang og Tare! Her vil du finne informasjon om prosjektet, oppdragsgiver og om meg.

Siden jeg har vært så heldig å kunne gjøre prosjektet på Havforskningsinstituttet hvor jeg allerede har jobbet i flere år, har jeg kunne startet tidlig, og begynt på en del av labøvelsene. Jeg har alltid likt ordtaket «et bilde sier mer enn tusen ord» så her noen bilder fra turen 2,5kg Grisetang tok fra fjæren til laboratoriet.

Innsamling av Grisetang på vestsiden av Askøy.

Grisetang etter frysetørking, veier nå rundt 80% mindre enn før.

Samme grisetang etter en gjennomgang i homogeniserings maskin, et pent navn for en kraftig blender.

Grisetang løst i etylacetat i glass merket 1, 12 er Fjærehinne og 9 er Søl.

Grisetang (3 første) og noen andre arter overført til tarert glass skål, etter at løsemiddelet har dampet av får vi vekten av fettet.

Her ser vi hva som er igjen etter løsemiddelet er dampet av, ser det ut som fett da?

Her ser vi hva en syrehydrolyse gjør med grisetangen, n-heptan i øverste lag, fast tang-grøt i midten og saltsyreløsning i bunn.

 

 

Til slutt, en liten loop av petroleumseter som drypper.

 

 

 

 

 

 

 

Patrick-Andrè Korneliussen