UKE 23 – Innlevering

Da har vi kommet til siste uke. Vi er svært fornøyde med egen prestasjon. På bildene ser du resultatet.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Takk for oss! Vi ses på EXPO 17/06-18/06.

 

UKE 19 – Styrkeberegninger

Denne uken har gruppen jobbet en god del med 3D-modellereing og styrkeberegninger. Vi startet med styrkeberegningene i Inventor, men vi fikk noen sinnssyke verdier, som var helt urealistiske. Vi fant derfor ut at styrkeberegninger i ANSYS var et mye bedre alternativ. Det er litt mer tungvindt, men vi kan ihvertfall stole på verdiene vi får.

 

UKE 18 – Skriveuke

Gruppen har jobbet hele uken med å teoretisk grunnlag. Vi har innsett at det å skrive teori ikke er det kjekkeste i verden, men teoretiske beregninger er mye mer givende.

 

UKE 17 – For det meste skriving

Gruppen er tilbake fra påskeferie og er i full gang med å få ned på papir hva vi har gjort til nå. Vi har også grovt kommet i mål med komplett sammensetting av veivaksel og stempel.

 

 

UKE 16 – Påskeferie!

Gruppen koser seg på påskeferie.

 

UKE 15 – Skriving og modellering

En intensiv uke før påskeferien begynner!

Etter turen i Hessdalen var gruppen godt motivert til å fortsette på oppgaven. Denne uken har vi lagt fokus på å skrive ned det vi har gjort til nå. I tilegg har vi startet med 3D-modellering av veivaksel og stempel. Det er meget spennende å se at ting faller på plass.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

UKE 14 – Vi er fortsatt på fjellet :)

Gruppen koser seg med forskning på fjellet. Her går dagene ut på å ta bilder og målinger av fenomenet. På natten tar vi bilder og på dagtid er det skigåing og isfisking. Greit med et lite avbrekk fra hverdagen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

UKE 13 – Schmidt analyse og dimensjonering.

Dette har vært en krevende, men samtidig morsom uke. Vi har tatt for oss Schmidt analyse, dimensjonering av stempler og veivaksel.

Ettersom vi ikke har tilgang på veldig mye litteratur med detaljerte beskrivelser av en Schmidt analyse, krevde det endel samarbeid for å komme frem til en fornuftig analyse. Det gikk til slutt!

Når det gjaldt dimensjonering og geometri til stempel og veivaksel, var det meget nyttig med fysikk- og matematikkunnskapene våres. Det er nå vi forstår hvor mye vi får bruk for det vi har lært.

På lørdag reiser gruppen til Trønderlag for å bidra med forskningen på lys-fenomenet som forekommer i Hessdalen.

 

 

 

 

UKE 12 – Oppstartvansker

Denne uken har vi forstått hvordan det er å jobbe som ingeniører.

Oppgaven tar for seg mange nye utfordringer. Så for å komme skikkelig igang med oppgaven, trengte vi litt hjelp fra veileder. Møtet ga mye nyttig informasjon om hvordan vi skulle komme igang, men forstod fort at motordesign er et krevende fagområdet. Heldigvis er vi tre hoder med innstillingen om at ingenting er umulig!

Målet for neste uke er å få på plass de grunnleggende parametrene for dimensjonering av motoren.

 

Velkommen til vår blogg!

Da er vi igang med bacheloroppgaven!

Oppgaven går ut på å konstruere en stirlingmotor, som videre ønskes å plasseres i et anlegg for å produsere strøm. Grunnet en konfidensiellavtale med oppdragsgiver vil det dessverre være begrenset med informasjon om selve prosjektet i denne bloggen. Men vi ønsker fortsatt å dele mest mulig rundt arbeidet med oppgaven.