Fiberarmert betong i dekkekonstruksjoner

Her kommer litt informasjon om oppgaven vår, samt våre samarbeidspartnere.

Vi jobber sammen med COWI, og har med oss Ernst Richard Larsen og Geir Ole Guthu herifra. I tillegg har vi Marius Birkeland som veileder fra HIOF.

I oppgaven vår fokuserer vi på fiberarmert betong, nærmere bestemt i dekkekonstruksjoner.

Vår midlertidige problemstilling lyder som følger: Hvilke konstruksjonsmessige fordeler er det ved å bruke fiberarmert betong sammenlignet med tradisjonelt armert betong i en bærende bunnplate på peler? 

Vi skal altså se på en bunnplate på peler og finne ut hvilke fordeler vi kan oppnå ved å bruke fiberarmert betong med tanke på armeringsbesparelser. Tid, ressurser og pris er noe som også kan bli viktige faktorer, men dette blir ikke hovedtyngden i denne oppgaven.

For å løse denne problemstillingen har vi valgt å benytte oss av et beregningsprogram kalt FEM-design. I FEM-design tegner vi en modell og setter på ønskede laster, som igjen gir oss nødvendig informasjon og beregninger. Det meste av beregninger og dimensjonering gjøres i programmet. Ofte for å kontrollere at utregningene vi har gjort for hånd stemmer. Under ser man et bilde av programmet vi bruker, og modellen vi har kommet fram til så langt.

Vi tror vi kan komme til å spare en del armering ved å bruke fiber, blant annet så kan det være ideelt å slippe skjærarmering når vi bruker fiberarmert betong.

Det blir spennende å se hva vi finner ut i tiden framover.

Mvh Bjørnar, Trygve, Håkon og Ole 🙂

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar