PowerPoint bacheloroppgave gruppe B07

P.P for blogg bacheloroppgve gruppe B07.

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for PowerPoint bacheloroppgave gruppe B07

Geopolymerbetong i laboratoriet på Høgskolen i Østfold

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for Geopolymerbetong i laboratoriet på Høgskolen i Østfold

I corona periode ble alle møter delt i Teams

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for I corona periode ble alle møter delt i Teams

NASA skal bruke PCM i rommet

Visste du at PCM’en skal bli brukt under Orion sin ekspedisjon til månen? Testplattformen til Nasa kan pumpe propylenglykol i temperaturer mellom -10 og 30 grader celsius. Mellom månen og solen absorberer PCM’en all energi generert av romfarten. Hot kjølevæske flyter gjennom varmevekslere, slik at voksen smelter og kjøler ned kjølevæsken til Orion. Når Orion er på den mørke siden av månen kan Orion kjøle ned igjen PCM’en, slik at den kan benyttes på månens varme side. Er du nysgjerrig etter en illustrasjon av hvordan dette fungerer, sjekk ut: https://www.youtube.com/watch?v=BG2w4wb4Q5w

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for NASA skal bruke PCM i rommet

Oppdatering på hva gruppa har drevet med tidligere og hva som gruppa driver med nå.

Som vi vet så er geopolymer betong et nytt produkt som ikke mange har gjort gode tester av. Mye av det som var planlagt for bachelor ble avlyst på grunn av Covid-19. Noe av de viktigste var å få på plass de Geopolymer betong tester som gruppe hadde startet med tidligere i laboratoriet på skolen, etter Høgskolen i Østfold ble stengt fikk gruppen ikke gjort ferdig de testene. Disse testene var veldig viktig for oppgaven vår. Da gruppe skulle lage Geopolymer betong og teste det i forskjellige tidspunkter. For måling av trykkfasthet med og uten MPCM. Noe annet gruppe hadde planlagt er å få tilgang til LCA-programmet for å kjøre en LCA-test på produktet. Gruppen hadde også tidligere møte om det på skolen, da skolen skulle kjøpe LCA-programmet, men skolen støttet ikke det, og pga. det måte oppgaven endres igjen.

Men det viktigste for gruppen var å få bachelor oppgaven på hvilken som helst måte i gang igjen, det ble mye endringer på oppgave, og gruppen fikk ikke gjort som det var planlagt. Nå går gruppen videre med bachelor utenom avlyste.

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for Oppdatering på hva gruppa har drevet med tidligere og hva som gruppa driver med nå.

Energieffektiviteten til faseforandret materiale

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for Energieffektiviteten til faseforandret materiale

Ny skuffelse for livsløpsanalyse delen

Energidelen går som planlagt, men så fikk ny skuffelse for livsløpsanalyse delen. 03.04.2020

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for Ny skuffelse for livsløpsanalyse delen

energidelen og livsløpsanalyse

Gruppa er i gang med å skrive i energidelen og livsløpsanalyse 16.03.2020

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for energidelen og livsløpsanalyse

Skolen ble stengt

– ny oppdatering den 12.03.2020 at skolen ble stengt. 🙁

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for Skolen ble stengt

Produksjon av Geopolymer

På laboriatoriumet er det viktig at man gjør det samme hver gang, slik at man kan arbeide med samme oppskrift og forbedre den. Når du øker skalaen må du tilberede alle materialene på forhånd for å unngå alle feilene. Forskjellen mellom geopolymer betong kvantene er stor når den er i bilene, så du bør da ha et lager tilgjengelig. En bør øke andelen geopolymerbetong med MPCM. Er du nysgjerrig på hvor mye produksjonen koster eller ønsker mer illustrasjon av hvordan man går over fra å produsere til å industrialisere et geopolymerprosjekt, sjekk ut videoen: https://www.youtube.com/watch?v=NoD2kehTt1U [ 0:00-14:00].

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for Produksjon av Geopolymer