Støpedag av Geopolymer

 

I dag er det støpedag av geopolymer med og uten mikroinnkapslet fase endring materialer (MPCM). Gruppen har samarbeidet med Shima Pilehvar i  betonglabben på høyskolen.

 

Mandag med forskalling og EPD

I dag var på møte med vår veileder Anna-Lena Kjøniksen for å høre om hun hun hadde noen EPD av produktet hun lagde. For å danne en fin besvarelse skal vi derfor lage en EPD ut av de forskjellige komponentene produktet er satt sammen av. I løpet av uken skal vi på møte med Jackon for å høre om vi kan få Isopor for å lage forskalling til formen for å støpe betongen til huset.  Vi gleder oss.

 

 

Gleder oss til EXPO 2020

Vår EXPO stand kommer til å være helt magisk om vi får iverksatt alle planene våre.

Cindy har fått en idé om at vi skal fremvise en film om historien bak produktet vi skriver om. Vi skal lage filmen i samarbeid med Jonas Krogh, personen som har laget reklamefilm om Chow Burgers og lever av å lage reklame. Videre har hørt med vår veileder Anna-Lena kjøniksen sagt at hun kan få tak i utstyr for å lage videoen. Siden Awaz elsker å tegne har hun fått den ære av å utarbeide en historielinje som illustrerer hvordan de ulike epokene er plassert i forhold til hverandre.

Vår faglærer Alexander Vikki kom med en idé om at vi skulle lage to modeller av hus for å illustrere varmelagringen til betongen. Planen er å støpe en bakre vegg av betong og lage en frontvegg av glass. Disse to veggene skal vi snekre sammen med tre. Inne i huset skal det være en termostat som måler temperaturen, som blant annet blir avgitt av lampen som befinner seg utenfor huset.

 

Med vennlig hilsen

Bygg07

 

Møte med Solid Entreprenør as

 

I dag hadde vi møte med Solid Entreprenør As for å stille spørsmål til vår eksterne rådgiver Richard Høilund angående vår oppgave. Vi fant ut at hovedproblemstillingen vår skulle være «Hvorvidt produktet gir bedre poengscore innenfor BREEAM?». Videre forstod vi enda bedre hvor viktig pris og bærekraftighet er for Solid. I etterkant av møtet spiste vi lunsj sammen på Falafel, hvor vi koste oss som du ser over.

 

Bygg07

Vi er en gruppe på fire studenter som går byggingeniørfaget, som skriver en bacheloroppgave innenfor energi og miljø og konstruksjonsteknikk. Frem til EXPO den 15. Juni 2020 deler vi fremgangen i prosjektet på bloggen.