Testrigg

For testing av prototyper er det essensielt å ha testutstyr som klarer å gjenskape forhold under realistisk bruk. Ved å bygge en testrigg vil det være mulig å utføre tester parallelt med utvikling slik at det endelige produktet kan levere som ønsket.

Testrigg med måleutstyr

Ovenfor vises det til hele testriggen vår. Testriggen innholder blant annet diverse måleutstyr som f.eks. oscilloskop og termometer, samt en dynamo som skal illustrere det du eksempelvis vil finne i båter/bobiler.

Oppsett av testrigg

Selve oppbyggingen av testriggen består av en DC-shunt motor med remskive som driver en dynamo. Dynamoer er i fleste tilfeller drevet av forbrenningsmotorer, men i vårt tilfelle er det mer gunstig å benytte en elektrisk motor. Dynamoen er tilkoblet et 12V-batteri slik ett startbatteri ville ha vært. Med dette oppsettet er det mulig å utsette våre prototyper for reelle bruksforhold.