Innspurt

Da begynner det å nærme seg innlevering av oppgaven! Alle i gruppa jobber hardt for å få oppgaven ferdig, men er ved godt mot og greier å holde positiviteten oppe, til tross for lange dager.

Viktig å få litt D-vitamin mens man kan!
Noen er mer positive enn andre!

Det har vært utrolig lærerikt å jobbe så intensivt og å hele tiden måtte finne nye veier å løse problemer på, spesielt i denne litt rare tiden. Vi er utrolig takknemlige til alle som har hjulpet oss med oppgaven!

Finpussen skal på plass!

 

Turer til Oslo

Restriksjonene fra myndighetene har blitt mildere, noe som har gjort at vi har hatt muligheten til å dra til Oslo for å snakke med Easypick og butikksjefer.

Tordag 14/5 dro vi til Easypick sine kontorer for å avholde det første møtet i persona siden prosjektet begynte. Det å få et annet miljø enn hjemmekontoret var svært velkomment, og å bare kunne gå tre meter for å få tilbakemeldinger fra oppdragsgiver er uunværlig. Dagen ble produktiv med mye samarbeid.

Lunsj med Easypick.

Onsdag 20/5 dro vi tilbake til Oslo igjen, men denne gangen for å snakke med butikker som bruker Easypick. Det er alltid hyggelig å snakke med bransjefolk som ønsker å gjøre det enda bedre for sine kunder, og butikkene kom med masse gode innspill på vår konseptutvikling. Det var også nydelig vær, og opptil flere kaffer ble drukket på Sørenga og ved Operaen. Alt i alt en herlig dag og masse nyttig brukerinnsikt!

Én meters avstand er viktig!
Joker Barcode.

 

Brukerinvolvering

Dagene flyr og plutselig var det allerede mai! Nå er det en drøy måned til innlevering, og vi har vært hardt i arbeid siden sist innlegg! Vi jobber fortsatt individuelt hjemmefra, og holder daglige videomøter for å organisere oppgaver. Situasjonen er fortsatt rar og utfordrende, men det går da stadig fremover.

Siden sist har vi kommet med diverse konseptforslag for arbeidsgiveren Easypick, og har begynt å involvere brukere. I første omgang holdt vi flere brukerintervjuer, hvor vi la fram konseptforslagene og ba om tilbakemeldinger. Meningene fra brukerintervjuene, blant annen data, ble brukt som deler av grunnlaget for hvilke konseptforslag vi valgte å jobbe videre med. Grunnet dagens situasjon ble disse gjort over videosamtale på nettet, noe som gjorde det litt annerledes enn et vanlig intervju i person, men allikevel fikk vi mye nyttig ut av det!

I andre omgang avholdt vi workshoper sammen med brukere for å få videre innspill på konseptene vi jobber videre med. Disse ble også avholdt over  videosamtaler på nettet, med to deltakere, og to av oss, per workshop. Vi holdt de i relativt liten skala, og hadde heller flere små workshops, siden det måtte gjøres over nett og fort kunne bli kaos i en stor videosamtale. Strategien vi brukte var å sette deltakerne inni ulike situasjoner i konseptenes brukerreiser, og diskutere rundt deres forventninger, og hva de personlig hadde likt og gjort i situasjonene. Nå sitter vi igjen med mange gode innspill, og stadig nye spørsmål som skal utforskes videre!

Illustrasjoner fra workshopene.

Et lite innblikk i arbeidet med bacheloroppgaven og våre hjemmekontor

Velkommen skal du være! Vi studerer industriell design ved Høgskolen i Østfold, og denne bloggen vil gi innblikk i vårt arbeid med bacheloroppgaven. Vår oppdragsgiver er Easypick AS, en tjeneste for deling av fysiske nøkler. I en verden som blir stadig mer tjenestebasert, har vi stor tro på at det blir viktigere enn noen gang å levere helhetlige tjenester med brukeren i sentrum. Vi ønsket derfor å jobbe med tjenestedesign i vår avsluttende oppgave på Høgskolen i Østfold. Vår oppgave tar sikte på å komme fram til forbedringer ved dagens tjeneste, og potensielle fremtidsscenarier.

Arbeidet med bacheloroppgaven er godt i gang, og vi nærmer oss halvveis i løpet. Så langt har vi arbeidet med innsikt i prosjektet. I denne oppgaven har det handlet om å skape seg et bilde av tjenesten og hvordan den fungerer, i tillegg til å lære mer om brukerne og hvordan de handler. Vi har gjort enkle konkurrentanalyser, testet tjenesten (både på oss selv og andre) og gjort situasjonsanalyser. I en innsiktsfase kan man oppleve at det blir overveldende mye informasjon, og ting kan føles uoversiktlig. Vi har derfor hatt god nytte av å sette sammen all innsikten i et GIGA-map. Dette har vi valgt å gjøre elektronisk i den nettbaserte plattformen Miro, som fungerer som en stor elektronisk tavle der man kan samle ideer og brainstorme.

Eksempel på bruk av miro. Bildet er hentet fra miro.com.

De to siste ukene har satt hverdagen på hodet i Norge, og som alle andre blir vi nødt til å tenke litt nytt og komme opp med nye arbeidsmetoder. Vi sitter for øyeblikket på hvert vårt hjemmekontor, og holder daglige videomøte der vi oppdaterer hverandre og fordeler ny arbeidsoppgaver. Den nye arbeidshverdagen er spesielt en utfordring da vi er avhengige av å samarbeide om oppgaver, og helst skulle vært ute i feltet og snakket med brukere på dette punktet i arbeidet. Den siste uken har vi jobbet mye med å omstille oss, og finne nye måter å løse oppgavene på. Vi tar dette som en utfordring og skal levere et vell så godt resultat i begynnelsen av juni.

Våre hjemmekontor.