Brukerinvolvering

Dagene flyr og plutselig var det allerede mai! Nå er det en drøy måned til innlevering, og vi har vært hardt i arbeid siden sist innlegg! Vi jobber fortsatt individuelt hjemmefra, og holder daglige videomøter for å organisere oppgaver. Situasjonen er fortsatt rar og utfordrende, men det går da stadig fremover.

Siden sist har vi kommet med diverse konseptforslag for arbeidsgiveren Easypick, og har begynt å involvere brukere. I første omgang holdt vi flere brukerintervjuer, hvor vi la fram konseptforslagene og ba om tilbakemeldinger. Meningene fra brukerintervjuene, blant annen data, ble brukt som deler av grunnlaget for hvilke konseptforslag vi valgte å jobbe videre med. Grunnet dagens situasjon ble disse gjort over videosamtale på nettet, noe som gjorde det litt annerledes enn et vanlig intervju i person, men allikevel fikk vi mye nyttig ut av det!

I andre omgang avholdt vi workshoper sammen med brukere for å få videre innspill på konseptene vi jobber videre med. Disse ble også avholdt over  videosamtaler på nettet, med to deltakere, og to av oss, per workshop. Vi holdt de i relativt liten skala, og hadde heller flere små workshops, siden det måtte gjøres over nett og fort kunne bli kaos i en stor videosamtale. Strategien vi brukte var å sette deltakerne inni ulike situasjoner i konseptenes brukerreiser, og diskutere rundt deres forventninger, og hva de personlig hadde likt og gjort i situasjonene. Nå sitter vi igjen med mange gode innspill, og stadig nye spørsmål som skal utforskes videre!

Illustrasjoner fra workshopene.