Industriell design

Bachelorprosjektet utføres av studenter fra studiet Industriell design ved Høgskolen i Østfold. Dette er Norges eneste utdanning innen industridesign på bachelornivå, og kombinerer kreative designfag med tekniske ingeniørfag for å gi en bred kompetanse innen ulike temaer.

Designfagene er prosjektbaserte, både individuelt og i grupper, og tar for seg oppgaver innenfor fysisk produktdesign og digitalt interaksjonsdesign.  Samtidig gir ingeniørfagene kunnskap til å integrere gode tekniske løsninger i designet.

På studiestedet har man tilgang til et verksted med en rekke maskiner for å jobbe med fysiske prototyper, samt datarom med programmer for digitalt design og 3D-modellering installert.

Eksempel på prosjekt i faget interaksjonsdesign som gikk ut på å lage en nettbasert tjeneste for eldre
Eksempel på prosjekt i faget interaksjonsdesign som gikk ut på å lage en nettbasert tjeneste for eldre. Designet av Markus Leander Vågran og Lars-Oddvar Nikolaisen.
Femkantet nattbordslampe
Eksempel fra prosjekt i faget design intro og visuell kommunikasjon som gikk ut på å lage en nattbordslampe. Designet av Marianne Kalberg Wiggen.