Valgt konsept

Før vi kom fram til det valgte konseptet, gjennomførte vi tolv brukertester av hver konseptvariant. To av disse brukerne er tilknyttet industrien i Øra-områder, mens de resterende brukerne er utenforstående. I tillegg tok vi hensyn til tilbakemeldinger fra oppdragsgiverne.

Hensikten med brukertestene var å undersøke hvilken innpakning brukerne foretrakk. Vi ønsket å finne ut av hvilken konseptvariant som var mest brukervennlig, spesielt med tanke på navigasjon. Men også hvilken forside, søkefilter og meny brukerne foretrakk.

Brukerne og oppdragsgiverne likte elementer ved alle tre konseptvariantene. Derfor er det valgte konseptet en kombinasjon av dem. Blant annet består forsiden av «Hvordan fungerer det?» (når brukeren ikke er innlogget), artikler og suksesshistorier. Søkefilteret finnes i både en grunnleggende og en avansert form. Brukerne har nå mulighet til å kontakte selgeren og å benytte seg et ressursregister. I tillegg har løsningen byttet navn fra Råvarebanken til Ressursbanken, for å ikke ekskludere varme, energi og damp.

 

Forsiden når brukeren ikke er innlogget.

 

Brukeren har logget inn.

 

Finn annonser-oversikten. Som standard er søkefilteret grunnleggende.

 

Filteret kan utvides for å få et mer nøyaktig søk.

 

Når brukeren er inne på en annonse. Brukeren kan kontakte selgeren, lagre annonsen og legge inn en bestillingsforespørsel.

 

Kontakt selger-skjemaet.

 

Ny annonse. Brukeren for eksempel legge inn all informasjon manuelt.

Brukeren kan også bruke informasjon fra et materialpass. Et materialpass inneholder blant annet materialets tekniske spesifikasjoner.

 

Vi la til en databasedel i løsningen, som er et offentlig ressursregister for alle brukerne. Her kan brukerne se gjennom alle de registrerte ressursene og legge til nye ressurser. I tillegg har brukeren oversikt over sine egne og lagrede ressurser. Tanken med databasedelen er at brukerne kan opprette nye annonser fra disse ressursene, for å slippe å fylle ut informasjon tilknyttet ressursen.

 

 

expo19