Invitasjon til EXPO i Videoform, Mandag kl. 10:00!

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for

Bachelorrapport levert, digital EXPO neste!

Bachelorrapporten er levert, det neste og siste på agendaen nå er digital EXPO. Det vil bli en presentasjon av arbeidet som er gjort, og muligheten til å stille spørsmål etter endt presentasjon. Er du interessert i å høre på? Send en mail til maximils@hiof.no!

I tillegg til dette blir det lastet opp en video gruppen har laget som introduksjon til EXPO-presentasjonen på mandag.

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for Bachelorrapport levert, digital EXPO neste!

En oppdatering i en annerledes tid

En stund siden sist blogginnlegg og startskuddet for vår praktiske utførelse av arbeid. Mye har skjedd siden den gang, i februar/starten av mars hadde vi mange gode og effektive dager hos Rotostøp. Her utførte vi første S i vår metode å jobbe på, nemlig sortere. Det var mye å ta tak i, og mange unødvendige og utdaterte gjenstander vi kvittet oss med hos bedriften. Deretter gikk vi videre til steg og S nummer to som tar for seg systematisering av de gjenværende gjenstandene som fikk fornyet tillit. Målet er her å strategisk finne de beste løsningene og plasseringene på materialer, verktøy, utstyr etc. for å skape den beste «flowen» i produksjonen. Prosjektgruppen valgte i denne fasen av prosjektet å slå sammen S nummer to og S nummer tre, «shine». Dette fordi det i vårt tilfelle vil spare oss masse tid og arbeid å utføre den grundige vasken samtidig som vi endrer lokasjon på mange av gjenstandene i bedriften. Det var i denne delen av prosjektet det sa bråstopp. For vår del, og for de fleste andre.

Covid-19 setter en stopper for å utføre fysisk arbeid hos bedriften. Det blir en helomvending i prosjektet, og setter oss på pause på ubestemt tid. Gruppen blir raskt enige i å starte rapportskriving hver for oss med bestemte skrivemål, og ha møter over nettet annenhver dag for å oppdatere hverandre på status og fremgang. Dette fungerer godt og mye tekst blir produsert i løpet av den perioden Covid-19 gjør at gruppedeltakerne ikke kan møtes fysisk. Den siste uken nå har blitt brukt til å forberede oss på å dra tilbake til bedriften og utføre resterende arbeid med 5S på veldig kort tid.

Vi ser alle spent på tiden frem til levering av bacheloren og er alle klare på at det blir hektiske uker med lange dager.

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for En oppdatering i en annerledes tid

Sortering: A small step for an employee, a big step for the factory

Denne uken gikk startskuddet for vår praktiske del. De 5 S’ene er igangsatt med sortering som første steg. Fabrikken er stor og består av mange poster jevnt fordelt på produksjonsområdet. Vi delte opp fabrikken i 2 deler til å begynne med, og satt igang sorteringsarbeidet på første halvdel. Prosjektgruppen lagde 3 stasjoner med 3 formål:

  • Bevare
  • Kaste
  • Uvisst (Karantene)

Vi følte dette ga oss en boost og gjorde noe med engasjementet og motivasjonen da vi endelig etter lang planlegging fikk begynt på den praktiske delen. Noen av oss ble til tider såpass ivrige at andre steg i 5S modellen ble påbegynt samtidig. Dette måtte vi selvfølgelig sette en stopper for slik at vi holder oss til planen med en S av gangen. Dog deilig å se at engasjementet og viljen til å få ting gjort er på plass.

(Dette er første halvdel som blir gått over nøye med ansatte for å avklare hva som blir brukt og hvor ofte, eventuelt ikke blir brukt i det hele tatt)

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for Sortering: A small step for an employee, a big step for the factory

Første etappe

Dette halvåret vil vi befinne oss på Gressvik, nærmere bestemt Østkilen 10, hos Rotostøp AS. Dette er en tradisjonsrik bedrift med et stort forhandlernettverk spredt på et internasjonalt nivå. De har siden 1995 produsert rotasjonsstøpte båter i en rekke fargekombinasjoner til et bredt spekter av båtentusiaster.

Vi skal i denne perioden effektivisere og systematisere bedriftens prosesser med et stort fokus på produksjonen. Ved et tett samarbeid med eiere og ansatte skal vi innføre filosofien Lean og benytte metoden 5S.

Januar er nå over, og prosjektet er godt i gang med en godt utarbeidet plan som er relevant for videre arbeid. Vi har den første måneden brukt mye tid på å lære de ansatte og produksjonsprosessen å kjenne. Vi gleder oss til veien videre!

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for Første etappe

Vi er i gang!

Vi er en studentgruppe bestående av fire medlemmer som utfører bacheloroppgave hos Rotostøp AS vårsemesteret 2020. Dette semesteret skal vi ved bruk av Lean og metoden 5S legge til rette for, og sikre en ryddig, sikker og effektiv arbeidsplass og produksjonsprosess. Disse gutta produserer de lett gjenkjennelige og fargerike River båtene.

Skrevet i Uncategorized | Kommentarer er skrudd av for Vi er i gang!