Sortering: A small step for an employee, a big step for the factory

Denne uken gikk startskuddet for vår praktiske del. De 5 S’ene er igangsatt med sortering som første steg. Fabrikken er stor og består av mange poster jevnt fordelt på produksjonsområdet. Vi delte opp fabrikken i 2 deler til å begynne med, og satt igang sorteringsarbeidet på første halvdel. Prosjektgruppen lagde 3 stasjoner med 3 formål:

  • Bevare
  • Kaste
  • Uvisst (Karantene)

Vi følte dette ga oss en boost og gjorde noe med engasjementet og motivasjonen da vi endelig etter lang planlegging fikk begynt på den praktiske delen. Noen av oss ble til tider såpass ivrige at andre steg i 5S modellen ble påbegynt samtidig. Dette måtte vi selvfølgelig sette en stopper for slik at vi holder oss til planen med en S av gangen. Dog deilig å se at engasjementet og viljen til å få ting gjort er på plass.

(Dette er første halvdel som blir gått over nøye med ansatte for å avklare hva som blir brukt og hvor ofte, eventuelt ikke blir brukt i det hele tatt)

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.