En oppdatering i en annerledes tid

En stund siden sist blogginnlegg og startskuddet for vår praktiske utførelse av arbeid. Mye har skjedd siden den gang, i februar/starten av mars hadde vi mange gode og effektive dager hos Rotostøp. Her utførte vi første S i vår metode å jobbe på, nemlig sortere. Det var mye å ta tak i, og mange unødvendige og utdaterte gjenstander vi kvittet oss med hos bedriften. Deretter gikk vi videre til steg og S nummer to som tar for seg systematisering av de gjenværende gjenstandene som fikk fornyet tillit. Målet er her å strategisk finne de beste løsningene og plasseringene på materialer, verktøy, utstyr etc. for å skape den beste «flowen» i produksjonen. Prosjektgruppen valgte i denne fasen av prosjektet å slå sammen S nummer to og S nummer tre, «shine». Dette fordi det i vårt tilfelle vil spare oss masse tid og arbeid å utføre den grundige vasken samtidig som vi endrer lokasjon på mange av gjenstandene i bedriften. Det var i denne delen av prosjektet det sa bråstopp. For vår del, og for de fleste andre.

Covid-19 setter en stopper for å utføre fysisk arbeid hos bedriften. Det blir en helomvending i prosjektet, og setter oss på pause på ubestemt tid. Gruppen blir raskt enige i å starte rapportskriving hver for oss med bestemte skrivemål, og ha møter over nettet annenhver dag for å oppdatere hverandre på status og fremgang. Dette fungerer godt og mye tekst blir produsert i løpet av den perioden Covid-19 gjør at gruppedeltakerne ikke kan møtes fysisk. Den siste uken nå har blitt brukt til å forberede oss på å dra tilbake til bedriften og utføre resterende arbeid med 5S på veldig kort tid.

Vi ser alle spent på tiden frem til levering av bacheloren og er alle klare på at det blir hektiske uker med lange dager.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.