Hverdagen er blitt totalt snudd på ¿?

Utfordringer oppstod som følge av Covid-19. 12. mars.2020 fikk vi beskjed fra oppdragsgiver om at redesignkurs inntil videre må ta en pause, frem til etter påske. Covid-19 har forårsaket hindringer for prosjektets praktiske del, ettersom deltakerne og prosjektgruppen ikke lenger kan møtes. Det har vært avgjørende å være kreative og løsningsorienterte i prosessen da det ikke er klart for hvor lenge dette vil pågå. Arrangementer som «byttedagen» med KAPPE, moteoppvisning og andre aktiviteter forblir utsatt eller avlyst inntil videre.

Det jobbes kontinuerlig med å bringe frem nye ideer som kan bidra til at prosjektets praktiske del holder noe form. Hittil er det blitt utformet en spørreundersøkelse og telefonintervju med deltakerne. Viruskrisen blir ikke sett på som en hindring, men heller en mulighet for nye utviklingsmetoder hvor vi kan ekspandere til digitale plattformer, og tenke bredere.

Vi holder oss optimistiske i denne perioden!

 

Fin start på mars!

Mars startet som en god måned. Brikkene har begynt å falle på plass, prosjektet har fått en fin form og gruppen har samlet data ved bruk av kvalitative metoder, samt fotografier.

Det er blitt utformet spennende prosjekter på agendaen mot prosjektets slutt. Det vil blant annet opprettes en moteoppvisning i samarbeid med St.Croix, hvor deltakerne kan vise frem det de har skapt. I tillegg vil det nye samarbeidet med KAPPE gi deltakerne nye spennende oppgaver, hvor de vil få i oppdrag å  redesigne og skreddersy ulike plagg.

Gruppen har fått svar fra IMDI angående søknad om støtte i form av penger. Redesignprosjektet og oppdragsgiver har nå fått et positivt svar på søknad som vil være til stor hjelp for videreutvikling av redesignkurs. 

Vi gleder oss til å sette i gang planleggingen av kurset fremover nå tilgang til nye ressurser blir tilgjenlig!

Nytt samarbeid!

Vi i prosjektgruppen er i gang med et nytt samarbeid! Denne gangen sammen med Kappe. Kappe arrangerer byttedager, her vil du få muligheten til å bytte med deg klær, sko og annet tekstil for å redusere kjøp av klær.

Redesign og Kappe skal sammen med St.Croix holde stand på St.Croix huset 26.april fra klokken 12-15. Her vil det være muligheter for bytting av klær samt  fixup dersom man ønsker å sy opp eller redesigne noen av klærne man har byttet til seg.

Sjekk ut arrangementet på facebook!: https://www.facebook.com/events/809234222887386/

Avisutklipp

Glade ble både deltakere og vi i prosjektgruppen da avisen ankom frivilligsentralen tidlig en tirsdagsmorgen. Den ble lest i fellesskap, slik at alle fikk høre på hva som var blitt skrevet om oss:)

Fredrikstad Blad og St.Croix

Denne uken har vi fått besøk av St.Croix og Fredrikstad blad på redesignkurs! De har vist interesse i prosjektet og kom innom for å høre mer om hva det omhandler samt knipse noen bilder. Det ble gjennomført intervjue med flere av deltakerne, og oss i prosjektgruppen.

Vi syntes dette har vært en fin måte å synliggjøre oss på i Fredrikstad. Vi har satt lys på om hva vi ønsker å oppnå med kurset og bakgrunnen for at dette ble et bachelor prosjekt. 

Nettverk

Redesignkurs er et prosjekt i samarbeid med oppdragsgiver frivilligsentralen i Fredrikstad, og samarbeidspartner St.Croix. Gjennom et samarbeid har prosjektet fått låne lokale til å gjennomføre redesignkurs hos frivilligsentralen  to ganger i uken.

Et samarbeid med St.Croix har gitt oss flere muligheter. Blant annet er det her kontoret vårt, lillemy, holder til, samt lagringsplass til all tekstil, symaskiner og annet diverse utstyr som vi har fått donert. St.Croix stiller også til rådighet med en moteoppvisning ved endt prosjektperiode, noe vi ser frem til. Her vil deltakerne få mulighet til å vise frem alle sine kunstneriske verk!

Vi takker våre samarbeidspartnere for en sjanse til å jobbe og utvikle oss sammen!

Øve, øve og øve!

Vi har i dag brukt tiden på å sy de ulike gjenstandene vi har satt på aktivitetsplanen til våre deltakere, for å kunne lære det bort på best mulig måte. Gjennom kurset vil de få en fast sy-utfordring for hver gang. Første utfordring ble en pengepung. De vil få en god gjennomført oppskrift for hvert sy-prosjekt som vi i et fellesskap skal sy!

Vi gleder oss til å komme i gang neste uke, vi starter opp allerede tirsdag 11.februar hvor de vil bli introdusert til symaskinene og planene vi har fremover! Er du interessert i prosjektet og ønsker å ta en titt? Kontakt oss på facebook og vi vil ordne et besøk hvor du kan få sy med oss:)

Redesignkurs

Velkommen til bloggen om redesignkurs, basert på sosial innovasjon og sirkulær økonomi! Vi er en gruppe studenter fra høgskolen i Østfold som skriver bachelor om det å inkludere og integrere de som av en grunn er ledig på dagtid. Målgruppen er rettet mot innvandrer kvinner som ønsker å sysselsette seg med noe på dagtid. Tilbudet er etablert for å kunne bidra til en felles møteplass hvor de vil de få muligheten til å utvikle seg kreativt, styrke det språklige samt muligheten til å bygge nettverk.

Konseptet er blitt utformet for å skape en felles arena for målgruppen. Kurset skal gjennomføres ved at de involverte designer, syr og skapet nytt av donerte klær og tekstiler på frivilligsentralen i Fredrikstad sentrum. Konseptet appelerer til ulike kulturer der det skal gi en følelse av felleskap og trygghet,  hvor de føler at de bidrar i samfunnet.