Blogg

Avslutter sterkt

Slutten på prosjektperioden nærmer seg med stormskritt, og med 2 dager til innlevering jobbes det intenst for å ferdigstille rapporten. Alle gruppemedlemmene jobber fra morgen til kveld for å virkelig perfeksjonere rapporten. Perioden har vært tung og slitsom, men også svært givende. Det er utrolig morsomt å se hvor mye bedre hvert gruppemedlem har blitt på å skrive akademisk, og rapporten har utviklet seg til å bli noe gruppen virkelig er stolt av.

Alle fire er motiverte og klare for å gi gass den siste tiden, men det skal også bli godt å endelig være ferdig!

Innspurt!

Nå er vi i fullgang med å retteskrive og omstrukturere hele dokumentet, dokumentet blir gjennomskuet for skrivefeil og både små og store strukturendringer skjer. I avslutningsfasen er det viktig at gruppen holder fokuset og distribuerer oppgaver fortløpende. Alle i gruppen har ansvaret for å lese dokumentet og ikke minst lese gammelt arbeid nøye på nytt igjen! Overtid har vi sett at gruppen er blitt flinkere til å skrive, noe som er en morsom ettereffekt av bacheloroppgaven.

Det er god stemning i gruppen og alle er like motiverte til å bli ferdig!

1 måned igjen!

Status

Nå har vi kommet godt inn i oppgaven og er på god vei mot en rapport som nærmer seg innholdsvis ferdig. Selvom det kanskje ikke gjenstår så vanvittig mye innhold, så betyr det likevel ikke at vi nærmer oss en komplett rapport. Vi har fått en veldig god rutine i hverdagen, og det produseres mye hver dag som gjør rapporten bedre og bedre. Med konstruktiv og god tilbakemelding fra vår veileder, hjelper det oss med å nærme oss et bedre og mer komplett rapport.

Eksamensperiode

Nå som Mai nærmer seg og eksamensperioden er rett rundt hjørnet, har vi kommet oss i god rute til å klargjøre rapporten og applikasjonen. Frem til 8. mai, er det planlagt at både applikasjonen og rapporten skal være ferdigstilt. Dette gjør vi for å kunne ha muligheten til å gjøre ferdig rapportens struktur, og rette opp i feil og mangler som kan fort ta lengre tid enn man tror.

Videre arbeid

Videre fremover nå blir det å produsere det som mangler innholdsvis i rapporten og få ferdig applikasjonen. Veiledningene fremover blir det lagt mye vekt på å få rettet opp i strukturen, samt gå over skrivefeil og setningsoppbygninger. Dette er en lang prosess, men også veldig nødvendig prosess.

 

Alt i alt er jeg personlig stolt over hva vi som gruppe får til selv i disse Korona tider, og at vi alle klarer å holde ut. Det er snakk om litt over 1 måned igjen til Bachelor oppgaven skal leveres inn, og vi kan si det sånn at det har vært en rar og spesiell periode, men også veldig lærerik.

 

Hold ut og bli hjemme!

 

Mvh Even Svoren

Tilbake til arbeid

Da var det tid for en ny oppdatering!

Etter å ha tatt en veldig nødvendig påskeferie har gruppemedlemmene ladet batteriene ved å koble helt fra, og er nå klare for å sette i gang med arbeid igjen! Så langt virker det som at påskeferien hadde en svært god effekt på gruppen. Dette er godt synlig i effektiviteten i arbeid, og svært mye har blitt gjort på kun 2 og en halv dag med arbeid. Rapporten fyller seg mer og mer ut for hver dag som går, og det lover godt for fullføringen av prosjektet.

Forhåpentligvis vil det ikke dukke opp mange flere vanskeligheter gruppen må overkomme, og vi kan fortsette å jobbe godt. Alle gruppemedlemmene er motiverte og klare for å jobbe hardt fremover.

Turbulens før Påske.

Hei, vi er tilbake med enda en oppdatering på bachelor prosjektet vårt!

Leadsportalen har sett en fremgang i form av en log in funksjon der kudos går til Emil Pettersen. Gjennom utalige guides på youtube og hardt arbeid har han klart til å lage en sikker og vel fungerende log in for leadsportalen.

Allikevel har gruppen opplevd motstand i den siste tid. Ved å se at ting tar enda en uforventet sving, dette førte til en rekke uforutsatte konsekvenser. Mindre motivasjon, drastisk endring i arbeidsvaner og hyppige endringer i både bacheloren og andre fag. Dette skaper usikkerhet og unødvendig stress i kombinasjon med ytre, ukontrolerbare krefter blir det bare en bombe av konsekvenser gruppen ikke var forberedt på.

Dette førte til et krise møte, der vi igjen er nødt til å takke vår fantastiske veileder Per Bisseberg. Gruppen har bestemt seg for å ta seg ordentlig fri i Påsken, men før dette har vi laget en kjøre plan for etter påske der vi tjuvstarter på Mandag. Det er god tone i gruppen og alle er motiverte til å fortsette og få på plass prosjektet.

Corona skapte uforventet turbulens som enda engang gruppen skal klare å komme seg over. Dette har vært en svingete bachelor med hendelser vi aldri tenkte oss skulle skje i det vi startet på prosjektet, heldigvis jobber gruppen sammen gjennom dette og alle er likesinnet.

 

– Mateusz Marek Grybos

 

 

Vanskelige forhold

Smitte og utsettelse

I disse dager er det vanskelige forhold for oss alle som blir påvirket av dette viruset. Dagene starter og slutter i hjemmet hvor du både jobber, spiser, trener og sover, og det fortsetter dag etter dag og føles som en evig sirkel. Skolen har vært stengt i over 2 uker nå, men det føles som om det har gått 1 måned. Motivasjon og arbeidsmoral blir noe påvirket av dette siden arbeidet utføres hjemme hvor du har alt annet som kan virke mer spennende enn det som faktisk er viktig å utføre. Gruppen har følt sterkt på dette, og vi prøver så godt vi kan på å opprettholde en god kommunikasjon mellom hverandre slik at arbeid fortsatt blir gjennomført. Men for 1 uke siden ble et gruppemedlem bekreftet smittet av COVID-19 viruset. Dette har da påvirket gruppen på den måten at vi har nærmest vært et medlem mindre i en liten periode nå. Da vi fikk høre at gruppemedlemmet var bekreftet smittet, tok vi raskt kontakt med bachelor ansvarlig som igjen tok dette videre til ledelsen. Hendelsen ble håndtert på en veldig seriøs og god måte av skolens bachelor ansvarlig og ledelse.

Bacheloren har allerede blitt utsatt for alle studenter med 2 uker, som gir oss en mulighet til å ta igjen det tapte. Men vi har fortsatt satt oss et mål om å kunne bli ferdige og levere oppgaven innen den originale tidsfristen.

En god nyhet

Selvom gruppen har blitt utsatt for viruset og arbeidsprosessen har blitt noe svekket, har vi endelig klart å fullføre MVP(minimum viable product) for applikasjonen. Det som har gjenstått er Innlogging for selve applikasjonen. Vi har benyttet noe som heter AWS Cognito, som er et relativt ukjent teritorium for gruppen, og har skapt litt problemer for oss. Men nå har den endelig blitt utført og vi har en veldig sikker innlogging for vår applikasjon.

Videre arbeid

Arbeidet fremover er i hovedsak rapporten som vi er godt i gang med. Vi har også nå muligheten for å kunne stilsette applikasjonen litt, så den kan endelig bli helt ferdigstilt og klar for testing. Hele prosessen har fort blitt litt tyngre på grunn av COVID-19, men det holder oss ikke igjen.

 

Virus skaper problemer

En hektisk periode

En liten stund siden siste innlegg ettersom at vi er i en litt kaotisk periode på grunn av COVID-19, så bloggen har blitt lagt litt til side. Nå nærmer gruppen seg å komme inn i en stabil arbeidsprosess igjen, og da er det på tide med et nytt blogginnlegg!

Den siste tiden har det blitt lagt stor vekt på å gjøre ferdig analysen. Nå har gruppen fått den ferdigstilt, og etter noen endringer har vi også fått den godkjent! Utviklingen av webapplikasjonen har bydd på noen problemer, men det går fremover!

COVID-19

Vi var inne i en god arbeidsflyt en stund frem til viruset sakte men sikkert vokste i Norge. Dette har påvirket gruppen i stor grad. Etterhvert som faren for smitte økte ble alle skoler i Norge inkludert HiØ stengt, og vi hadde ikke lenger tilgang til grupperom som vi hyppig brukte til gruppemøter, veiledingsmøter og et sted å arbeide generelt.

Alle møter ble da flyttet til verktøy som Discord og Microsoft Teams. Rett før første veiledingsmøte fikk vi beskjed om at veilederen vår hadde blitt syk, og det var uvisst om han kunne fortsette som veileder. Vi venter på en beslutning angående dette, og vil få svar i løpet av uken. I tillegg til dette så har også en av oss blitt testet positiv for viruset.

Alt dette har medført at arbeidsmotivasjonen har vært litt nede den siste tiden. Etter å ha kommet litt inn i de nye rutinene stiger motivasjonen igjen, og vi skal gjøre det beste ut av en vanskelig situasjon!

Oppdatering

Etter diskusjon med og tilbakemelding fra Treffer forrige uke, begynner vi å nærme oss slutten av hvordan portalen skal se ut (med hjelp av wireframes) . Vi arbeider denne uken med å lage komponentdiagram som viser relasjoner mellom komponentene samt innlogging funksjonalitet.

Mandag neste uke skal første versjon av rapporten inn. Vi arbeider da samtidig som vi utvikler, med å skrive ferdig analysen, og finpusse rapporten.

På rett spor!

Henter oss inn igjen!

Sammen med Per Bisseberg sin veiledning har gruppen klart å ta igjen det vi lå bak på! Planen fremover er å definere gode en-ukers sprinter, der gruppen vil utvikle og skrive rapport samtidig.

Agile utvikling sammen med Treffer AS. 

Sammen med Treffer AS og konstant tilbakemelding på produktet har vi muligheten til å vitne magien til Agile utviklings metodikk. Gruppen har nå definert en MVP (Minimum viable product) i kravspesifikasjonene og er i fullgang med å jobbe med kravene. Kravene blir konstant endret, og før videre utvikling blir det definert en wireframe som tar for seg endringene. Endringene blir diskutert sammen med Treffer AS, der gruppen får nødvendig tilbakemelding . Senere ønsker gruppen å dele produktet med noen av kundene til Treffer AS, der de også skal være brukere av Leadsportalen.

Vi føler vi er på rett spor og vi trer fremover med energi og motivasjon!