Nytt dataset…

De siste ukene har gruppen hovedsakelig fokusert på å bygge et nytt, unikt datasett for å trene modellen vår. Dette datasettet skiller seg ut ved at det er tatt ute i natur, med mye mer komplisert bakgrunn. Dette settet ble ganske stort, og noen problemer oppstod når det kom til å flytte det fra roboten til google drive. Heldigvis fikk vi løst dette kjapt, og fikk startet treningen med det nye settet.

Angående roboten har vi hatt stor fremgang. Vi har fått installert og satt opp alle pakker og system som kreves for å bruke remote maskin til å kommunisere med roboten. Eneste som gjenstår er å sette opp selve roboten til å ta imot meldinger fra denne maskinen. Noe tekniske komplikasjoner oppsto, og vi skal prøve å få løst dette ved hjelp av veileder hos FFI og ressurser hos HIOF.

Gruppen hadde også et nytt møte med FFI, hvor vi viste frem progresjonen vi har hatt så langt når det kommer til roboten, datasett, modeller og rapporten. Tilbakemeldingene var gode, og vi fikk også en liten rundtur for å se på ulike beltevogner de kunne tenke seg å bruke teknologien vi lager i fremtiden på.

 

sanderlh