All good things come to an end! FINALEN

Dette prosjektet handler om å lage byggmaterialer(betong) til bygging av forskerbasen som skal bygges på månen, av tilgjengelig materialer på månen.

Så da er vi endelig klare til å vise en form for presentasjon. Jeg er ikke særlig komfortabel med å stå foran kamera så det blir noe stotring, men her får dere et lite intervju hvor jeg svarer på spm. jeg får, og hvor dere får bli med på lab og se litt på komponentene. (Til dere som kan kjemi, så er jo dette forklart med alle grupper i bakhånd, så forklaringen i video er forenklet til veldig basic for at de aller fleste skal få blitt med på lasset 😉 )

Hvis dere lurer mer på kjemien så kan jeg prøve å forklare litt mer her;

Det det handler om er at vi har månesand som inneholder noe som heter silikon aluminat (som jeg begynner med på videoen men ombestemmer meg og forklarer det ‘lettere’ istedenfor), og dette ser ca sånn ut:

Nå begynner vi å sette inn basalt fiber også (vi fikk ikke tatt de siste analysene heller pga korona, så vi fikk aldri sett hverken hvordan molekylene faktisk står sammen eller hvordan basalten legger seg i betongen) men utfra teori så går det ~sånn som det her:

Og that’s it, det er lunar basaltforsterket geopolymer!!!

Så gjennstår det igrunn bare og si takk for meg… Jeg har blitt kjent med masse fantastiske mennesker ila de siste fire årene, som er de mest inkluderende og mest faktasjekkende mengde mennesker jeg har noengang møtt! Så vil bare si at jeg er mega stolt over å bli kjent med dere alle sammen, og fortsett å rock vitenskap uansett hvor dere havner!

Fortuna Eruditis Favet! LIVE LONG AND PROSPER! <3

Fra B20K01; Michelle C. Aas Johansen 🙂

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.