Digital presentasjon

 

Nå nærmer det seg slutten!

Hei.

Nå nærmer det seg innlevering av bacheloropppgaven og slutten på tre år ved Høgskolen i Østfold. Vi ser tilbake på tre fine år  hvor vi har opparbeidet oss kunnskap som til slutt har resultert i denne oppgaven. Vi er fornøyd med innsatsen vi har lagt ned og ser frem til vise frem oppgaven til dere i form av videopresentasjon som vil bli postet her innen 13.Juni. Selv er vi veldig fornøyd med resultatet av oppgaven og håper dere vil syntes at det er like interresant som oss.

Takk for at dere har vært innom og undersøkt bloggen.

Sammendrag av oppgaven

 

Nye målinger på fabrikk

Da har vi vært på fabrikken i Moss for andre gang!

Dagens dato er 29.04.2021. Denne gangen var vi mer erfarne. Vi kunne hva vi skulle måle og hvordan vi burde gjøre det.

Det ble tatt fokus på hulldekker på høyden 265mm, og målinger av denne type hulldekket. Det ble tatt målinger av 13 forskjellige hulldekker som hadde ulike spennvidde og produksjonsdato. Noen var produsert en dag før, mens andre hadde lengre alder. Resultater av målinger ble sammenlignet med hverandre og det ble diskusjon om differansen i pilhøyder til målte hulldekker, samt å få svar av veileder på det vi lurte på.

Det var fortsatt strenge koronatiltak på dette besøket også. Derfor fikk vi dessverre ikke lov til å komme inn i produksjonsområde.

Følgende bilder viser Emil mens han tar målinger. En av målingene er i enden, mens den andre er i midten.

 

De to øverste hulldekker i etterfølgende bilde er to hulldekker som ble produsert på samme dag. Disse er to deler av et 120 m langt hulldekket som er kappet i to like lengder. Målinger til disse to hulldekker ga akkurat samme pilhøyde (13 mm.)

 

 

Fabrikkbesøk

Da har vi vært på fabrikken i Moss!

Det ble litt endringer i de planene som først ble lagt på grunn av korona. Vi var på fabrikken til Contiga på onsdag kveld der vi fikk en liten omvisning ute på fabrikken. Vi fikk ikke lov til å komme inn i fabrikklokalene der hulldekkene bli produsert pga. korona.

Vi fikk sett mange forskjellige typer hulldekker og ble forklart litt mer om prosessen til hulldekkene på fabrikken til Contiga.

Hulldekkene til Contiga blir produsert på 120 meter lange benker, med bredde 1,2 meter. Det blir spent opp spennveiere med 90kN per tau. Tykkelsen på hulldekkene variere fra 200mm til 500mm, som en ser på bildet under. Der den øverste er 200mm tykk og den nederste er 500mm tykk.

 

Hulldekkene blir støpt ut med betong som har en helt stiv konsistens, som fører til at betongen ikke synker sammen når utleggeren legger betongen. Betongen har svært lavt sementinnhold, som gjør hulldekker veldig miljømessige og kostnadsmessige.

Hulldekkene har fått tilstrekkelig trykkfasthet morgenen etter produksjon og vil da bli kappet opp i de lengdene som ønskes. For HD265 hos Contiga kappes disse på maks 12,5 meter.

Vi skal nå sammenligne de beregningene vi har gjort sammen med de målingene vi gjorde på fabrikken i forhold til pilhøyden. Vi fikk lagt merke til noen spennende forskjeller i pilhøyden til hulldekkene, som vi nå skal undersøke videre.

Flere bilder fra fabrikkbesøket:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder fra eget arkiv, tatt på fabrikken til Contiga i Moss.

 

 

Planlegging fabrikkbesøk

Hei, da er påskeferien overstått og vi har satt oss veldig inn i hulldekker som etasjeskiller. Vi har funnet litteratur og hatt mange samtaler med både intern veileder gjennom skolen og ekstern veileder i Contiga AS.

På torsdag får vi endelig reist på fabrikken til Contiga AS i Moss for å se på produksjonen av hulldekker. I den anledning har vi gjort ferdig beregninger og gjort ferdig Excel arket. Vi skal da kunne sammenligne beregningene våre og faktisk deformasjon. På fabrikken vil vi få mulighet til å se på hvordan Contiga AS produserer hulldekker. Det vil da komme nytt innlegg etter vårt fabrikkbesøk der vi forklarer litt av prosessen til produksjonen av hulldekkene til Contiga AS.

Vi gleder oss til å se fabrikken og produksjonen til Contiga AS i Moss og ikke minst hverandre. 🙂

 

Gruppe bygg 4

Hei!

 

Vi er en gruppe bestående av tre sisteårs bygg-ingeniør studenter, som har i oppgave å skrive en bacheloroppgave. Med kunnskap innenfor betongteknologi og konstruksjonsteknikk har gruppen ambisiøse mål for dette prosjektet. Gruppen har fått et samarbeid sammen Contiga AS der vi skal kontrollere beregnet deformasjon og faktisk deformasjon i hulldekker.

 

Medlemmene er: Henrik A. Hestnes, Emil Kristoffer Bjørklund og Muhammad Alo.