Fabrikkbesøk

Da har vi vært på fabrikken i Moss!

Det ble litt endringer i de planene som først ble lagt på grunn av korona. Vi var på fabrikken til Contiga på onsdag kveld der vi fikk en liten omvisning ute på fabrikken. Vi fikk ikke lov til å komme inn i fabrikklokalene der hulldekkene bli produsert pga. korona.

Vi fikk sett mange forskjellige typer hulldekker og ble forklart litt mer om prosessen til hulldekkene på fabrikken til Contiga.

Hulldekkene til Contiga blir produsert på 120 meter lange benker, med bredde 1,2 meter. Det blir spent opp spennveiere med 90kN per tau. Tykkelsen på hulldekkene variere fra 200mm til 500mm, som en ser på bildet under. Der den øverste er 200mm tykk og den nederste er 500mm tykk.

 

Hulldekkene blir støpt ut med betong som har en helt stiv konsistens, som fører til at betongen ikke synker sammen når utleggeren legger betongen. Betongen har svært lavt sementinnhold, som gjør hulldekker veldig miljømessige og kostnadsmessige.

Hulldekkene har fått tilstrekkelig trykkfasthet morgenen etter produksjon og vil da bli kappet opp i de lengdene som ønskes. For HD265 hos Contiga kappes disse på maks 12,5 meter.

Vi skal nå sammenligne de beregningene vi har gjort sammen med de målingene vi gjorde på fabrikken i forhold til pilhøyden. Vi fikk lagt merke til noen spennende forskjeller i pilhøyden til hulldekkene, som vi nå skal undersøke videre.

Flere bilder fra fabrikkbesøket:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder fra eget arkiv, tatt på fabrikken til Contiga i Moss.

 

 

henriah