Nyere alltid best?

Vi har fått utlevert 2 instrumenter fra oppdragsgiver, det ene er egnet til formålet, mens det andre ikke fungerer like godt når kablene blir lange. I dette tilfellet er det det nyeste av dem som ikke fungerer. Vårt oppdrag er å finne ut hvorfor det gamle fungerer, hvorfor det nye ikke fungerer, og til slutt lage et nytt instrument som erstatter det gamle.

Bilde av de 2 måleinstrumentene

Utleverte instrumenter

Til nå mistenker vi at det gamle bruker en metode som tar lang tid (opptil 35 sekunder) mens det nye bruker litt matematikk og antakelser for å få fart på måleresultatet. Med lange (opptil 150 km!) og dyre kabler, bruker heller oppdragsgiver 35 sekunder på å måle riktig kapasitans enn å måle raskt og feil.

Dette innlegget ble publisert i Statusoppdatering. Bokmerk permalenken.