Snart påskeferie!

Etter noen uker med lesing har vi funnet ut at det er 3 hovedmetoder å måle kapasitans på;

  • Firkantpuls
  • Sinusbølge
  • Målebro

Samt noen nisje-metoder som resonansmåling.

 

Firkantpuls-metoden baserer seg på tidskonstantformelen: 𝜏=RC, der 𝜏 er kondensatorens oppladningstid, R er kretsens motstand og C er den ukjente kapasitansen. Denne metoden bruker konstant strøm i kretsen som vi mistenker kan hjelpe med induktansproblemer som igjen kan virke lovende for oss.

 

Sinusbølge-metoden benytter seg av fasevinkelen mellom en AC kilde og den ukjente kondensatoren til å beregne kapasitansen.

 

Målebro er en vanlig, sofistikert måte å måle kapasitans på, disse finner en typisk i laboratorier. Problemet med disse for vår del er at de kommer i koffertstørrelse og oppover og er dermed ikke egnet for oss som skal lage noe håndholdt.

 

Vi har forespurt labansvarlige å levere ut noen komponenter som vi kan teste de forskjellige målemetodene på, vi har vel kommet frem til at vi legger målebroene på hylla, eller heller under setet på grunn av vekt, må passe på ryggen!

God påske!

Kylling med holdning

Bildet er hentet fra Pexels.com

Dette innlegget ble publisert i Statusoppdatering. Bokmerk permalenken.