Lab!

Det viser seg at å produsere en firkantpuls med 8 megahertz frekvens fra en 16 megahertz mikrokontroller er fullstendig mulig! Dog gir det ikke det beste resultatet…

 

Etter påsken har vi fått utlevert mer utstyr; oscilloskop, funksjonsgenerator og lignende. Nevnte funksjonsgenerator er meget flink på firkantpulser! Dermed er vi i gang med simulering. Foreløpig ser det ut som at firkantpuls-metoden er mer immun mot parasittisk induktans – akkurat det vi trenger. Laboratoriene våre befinner seg på 2 pulter i 2 byer og kommunikasjonen over zoom er stadig et hinder vi jobber mot, men her er i alle fall bilder av de nevnte pultene:

Pult nummer 1Lab nummer 1

Pult nummer 2Lab nummer 2

Tidligere i uken hadde vi et møte med oppdragsgiver og de fikk bestilt inn et måleinstrument vi fant lovende. Mens vi venter på testresultater, jobber vi parallellt med vårt eget instrument. Videre arbeid med vårt instrument innebærer simuleringer av måleområder og utvikling av programkoder.

Dette innlegget ble publisert i Statusoppdatering. Bokmerk permalenken.