Måling og resultat

Vi har vært på skolen å fått gjort de siste resultatene, og skal skrive ferdig rapporten. Vi ser endelig enden av oppgaven og gleder oss til å vise systemet på EXPO.

Bilde viser to oscillioskop som måler systemet på forskjellige områder.

Målinger med oscillioskop av systemet vårt.

 

Skoledag

Endelig har skolen åpnet og vi kan samles for å se på hvordan systemet våres fungerer. Casper og Stein har gjort en strålende jobb, mens Tom Erik, Vemund og Andreas har gjort alt av teori og litteratursøk. Nå er det bare å gi full gass med dokumenteringen av systemet den siste måneden.

Stein, Casper og Vemund i full konsentrasjon

 

 

Det virker!

Systemet vårt for metningskontroll fungerer, endelig. Det behøves noen små justeringer så er vi good to go. Nå begynner en stor dokumentasjonsjobb, men vi føler at vi ligger i rute med bacheloroppgaven. Teoridelen er snart ferdig med tekst, egenkomponerte figurer og formler.

Vi har vist frem systemet til oppdragsgiver og han var imponert.

Illustrasjon av systemet med en lyspære

Systemet vårt med alt rot

 

 

Utstyr har kommet

Illustrasjon av koblingsbrett og oscilloskop

En liten start på oppkoblingen

Endelig fikk vi utsyr fra veileder slik at vi kan starte å bygge! Vi har nå fått transformator, pilotkjerne og diverse elektronikk som skal bli vårt oppsett. Casper og Stein skal begynne å koble sammen og teste dette.

 

Prosjektet laboreres hjemme

 

På bilde foretar Stein målinger med et oscilloskop fra koblingsbrettet

Stein gjør målinger

Vi har startet med å gjøre en oppkobling av systemet med diverese IC kretser med tillhørende elektronikk samt foretatt målinger med oscilloscopet. Vi rakk heldigvis akkurat i siste liten å låne nødvendig utstyr fra Høgskolen i Østfold før hele Viken gikk til en ny nedstegning på grunn av koronasituasjonen. Det ble derfor utført laborering hjemme hos en av våre gruppe medlemmer.

 

Fordeling av oppgaver

Gruppen fordeles i to der den ene gruppen skal tillegne seg kunnskap om andre kjente metoder for detektering og regulering av metning i transformatorer. Den andre gruppen har begynt med simulering og laborering på metoden som baserer seg på å bruke en pilotkjerne til å detektere en metning.

 

Tilegning av teori

Gruppen har startet med å tilegne seg kunnskap om de teoretiske overskriftene i rapporten som omhandler invertere og transformatorer.

 

Møter med veileder

Gruppen har hatt diverse møter med lærere og veiledere for valg av oppgave. Vi valgte en bachelor oppgave fra Elektrokonsult som omhandler metningskontroll på transformatorer i statiske omformere.