Oppdatering Uke 14

Sammen med en av våre veiledere, ble vi i forrige uke enig om å bruke MBED i stedet for ST. MBED er noe enklere å bruke og forstå, så denne uken har vi jobbet med programmering i MBED.

Nå sitter vi å tester en av sensorene vi skal sende data fra over LoRaWAN. Dette er en nivåmåler, som monteres under vannbeholdere og måler nivået i denne ved hjelp av ultralyd. Den gir ut et nivå mellom 0 og 400 i millimeter.

Her vises resultatet av målingen i Tera Term.

Oppdatering Uke 13

Sammen med våre veiledere har vi blitt enig om å skifte fokusområde. Vi har tidligere hatt fokus på PCB-design, men vil nå sette fokuset på software-utvikling.

Vi har kjørt et eksempelprogram fra ST, og fikk til noen sendinger over LoRaWAN.

Foreløpig er vi ikke i mål og har noen problemer med å forstå programmene fra ST, men det jobbes med.

Oppdatering Uke 12

For å lage prototype av sensorsentralen vil vi trenge et eget kretskort (PCB). Det er mye arbeid knyttet til valg av komponenter og kobling av mikroprosessoren osv.

Dette er et utsnitt av hvordan vi har tenkt til å gi dette kortet spenning.

Hei, her er vår oppgave!

Oppgaven vår går ut på lage en sensorsentral. Sensorsentralen skal samle inn data som temperatur eller solstyrke. Det er meningen at denne skal stå på avsidesliggende steder og sende data trådløst.

For å få til dette skal vi benytte LoRaWAN, som er en trådløs overføring. LoRaWAN står for Long Range Wide Area Network, er relativt ny og fremtidsrettet teknologi og spesielt godt egnet for IoT og Low Power systemer.