Data angrep

Uke 10 fikk vi beskjed om et angrep mot HiØ’s E-post servere. Dette gjorde at vi ikke hadde noen mulighet til å sende eller motta E-post i et par dager som er overaskende mye av kommunikasjonen vår under dette prosjektet.

Mann som står foran hvit skilt som det står Unger på med blå rammer.

Andre tjenester som er koblet opp mot skolen sitt innloggings-system som Teams, Canvas og tilgang til bloggen ble også truffet under angrepet. Vi i gruppen satt uten tilgang til noen av disse tjenestene i 3 dager, men hva gjør vi med dette fremover?

 Etter angrepet bestemte vi oss for å begynne å lagre filer og dokumenter lokalt på datamaskinene våre også. Dette skal forhåpentligvis hindre at vi ikke får jobbet på et par dager selv om tjenester der vi jobber er nede.

Vi håper dette gir ett lite innblikk i hvordan vi kan handtere problemer som kommer uten oppfordring. Dette var ikke noe vi så for oss kom til å skje under bachelor tiden, med tanke på hvor få angrep som har hatt en effekt på arbeidet vi har gjort de siste 3 årene nå snart. 

Når det er sagt så stopper vi ikke selv om vi treffer noen fartsdempere. Det eneste vi vet er at fremtiden er usikker.

 

 

Utflukt for å ta bilder!

Prosjektarbeid for oss handler om god planlegging og kommunikasjonsflyt.

Dette har vi opplevd nå i januar. Unger og NORSUS har gitt oss de innblikkene vi har trengt for en pangstart på prosjektet!

Det betyr veldig mye for oss i gruppa og gjøre ting sammen for å bli bedre kjent. Vi har kanskje gått i samme klasse i snart 3 år, men det er viktig å bli kjent med gruppen. Vi var ute og tok noen bilder så her kommer det mer i løpet av de neste ukene!

(Korona anbefalinger ble fulgt)

Gruppemedlemmene står i en trapp foran en trapp.

Første innlevering!

Vi nærmer oss første innlevering i løpet av prosjektet. Prosjekt Direktiv er veikartet vårt i prosjektet. Vi bruker hjelpemidler som SWOT, milepælsplan, suksesskriterier og fallgruver.

Å gjøre et godt forprosjekt kommer til å gi oss et kjempe sprang inn i selve oppgaven vår. Erfaring fra tidligere prosjekter viser oss at god planlegging er essensielt for gjennomføringen av et vellykket prosjekt!

Også ganske spennende ettervært kommer det til å blir opprettet en nettsiden for prosjektet vårt der vi kommer til å legge ut mer info!
(Håper også det kommer flere bilder av oss i arbeid, men som dere vet møtes vi fysisk så lite som mulig.)
Stay Safe!

Bilde av snø som faller over en vei og en lyktestolpe som er belyst.

Starten av noe spennende!

For å få svar på spørsmål man har er det viktig å bruke de riktige metodene for at svarene skal gi mening. Richard Feynman sa en gang at spørsmålet i seg selv er ikke feil men hva du ønsker ut av det er ikke klart og derfor så stiller du det feil. Vi er heldige og har sterk litteratur vi tar i bruk. Dette sørger for at vi holder kursen og at vi selv vet hvordan vi skal stille spørsmålet riktig i forhold til hva vi trenger.

Bilde av diverse bøker