Vi nærmer oss slutten av prosjektet og det er ferdigstilling av rapport som står for tur.
Mer informasjon om Expo som i år blir digitalt. Expo er den årlige sammenkomsten som pleier å være på skolen i midten av juni der vi viser frem bachelorprosjektene våre. I år blir det digitalt. Expo skal holdes 14. og 15. Juni. Det skal vare hele dagen, men for denne gruppen skal vi ha fremføringen av bachelorprosjektet kl. 15:30 15. juni. Den datoen er det bare å holde av. Vi nærmer oss med stormskritt!
En del av Expo er også å legge ut en video som vi snakker om prosjektet. Dette kommer til å være vår digitale stand på messa. Den blir lagt ut seneste 13. juni.
Her kommer en god oppdatering på hvordan det har gått for oss i det siste.
Vi har gjennom mesteparten av tiden hatt intervjuer og møter med de ansatte ved Unger fabrikker. Det vi utforsker på disse møtene er hva som skjer hos Unger. Med verktøy som informasjonsintervju har vi dykket i det åpne havet av informasjon som Unger har gitt oss med glede, dette er vi veldig glade for.
Måten vi har brukt informasjonsintervju er på denne måten. Vi brukte mye av januar til å fastslå rammer og problemstillingen til prosjektet. Her finner vi også begrensningene. Unger vil bruke tallene til å fremme bedriften sin på en bærekraftig måte. Dette hjelper oss med å sette opp de forskjellige temaene til intervjuene. Vi valgte temaer som Unger har kontroll over. Dette gjorde vi fordi Unger vil gjøre en forandring, og som man sier må man begynne med seg selv.
Når temaene er på plass går vi over til å lage spørsmål til Unger. Alt vi kan komme på som passer innenfor begrensningene er viktig å ha med her. For resultatet vi leter etter kan være gjemt bak spørsmål som ikke virker opplagte i starten av prosjektet.
Vi gikk deretter gjennom spørsmålene med en veileder hos NORSUS. Her fikk vi gode innspill for forbedring. Deretter sender vi spørsmålene til vår kontakt hos Unger. Han hjelper oss med å finne de riktige personene slik at vi kan få de beste svarene på spørsmålene. Når det er gjort satt vi opp møter på rundt 1 time.
Informasjonen vi fikk ut av møtene skal inn i et program som heter SimaPro. Det kommer mer om hva dette programmet er og hva det gjør for oss og unger senere!
En gutt til venstre og jente til høyre som står under en bue i stein.
Uke 10 fikk vi beskjed om et angrep mot HiØ’s E-post servere. Dette gjorde at vi ikke hadde noen mulighet til å sende eller motta E-post i et par dager som er overaskende mye av kommunikasjonen vår under dette prosjektet.
Mann som står foran hvit skilt som det står Unger på med blå rammer.
Andre tjenester som er koblet opp mot skolen sitt innloggings-system som Teams, Canvas og tilgang til bloggen ble også truffet under angrepet. Vi i gruppen satt uten tilgang til noen av disse tjenestene i 3 dager, men hva gjør vi med dette fremover?
Etter angrepet bestemte vi oss for å begynne å lagre filer og dokumenter lokalt på datamaskinene våre også. Dette skal forhåpentligvis hindre at vi ikke får jobbet på et par dager selv om tjenester der vi jobber er nede.
Vi håper dette gir ett lite innblikk i hvordan vi kan handtere problemer som kommer uten oppfordring. Dette var ikke noe vi så for oss kom til å skje under bachelor tiden, med tanke på hvor få angrep som har hatt en effekt på arbeidet vi har gjort de siste 3 årene nå snart.
Når det er sagt så stopper vi ikke selv om vi treffer noen fartsdempere. Det eneste vi vet er at fremtiden er usikker.
Prosjektarbeid for oss handler om god planlegging og kommunikasjonsflyt.
Dette har vi opplevd nå i januar. Unger og NORSUS har gitt oss de innblikkene vi har trengt for en pangstart på prosjektet!
Det betyr veldig mye for oss i gruppa og gjøre ting sammen for å bli bedre kjent. Vi har kanskje gått i samme klasse i snart 3 år, men det er viktig å bli kjent med gruppen. Vi var ute og tok noen bilder så her kommer det mer i løpet av de neste ukene!
Vi nærmer oss første innlevering i løpet av prosjektet. Prosjekt Direktiv er veikartet vårt i prosjektet. Vi bruker hjelpemidler som SWOT, milepælsplan, suksesskriterier og fallgruver.
Å gjøre et godt forprosjekt kommer til å gi oss et kjempe sprang inn i selve oppgaven vår. Erfaring fra tidligere prosjekter viser oss at god planlegging er essensielt for gjennomføringen av et vellykket prosjekt!
Også ganske spennende ettervært kommer det til å blir opprettet en nettsiden for prosjektet vårt der vi kommer til å legge ut mer info!
(Håper også det kommer flere bilder av oss i arbeid, men som dere vet møtes vi fysisk så lite som mulig.)
Stay Safe!
Bilde av snø som faller over en vei og en lyktestolpe som er belyst.
For å få svar på spørsmål man har er det viktig å bruke de riktige metodene for at svarene skal gi mening. Richard Feynman sa en gang at spørsmålet i seg selv er ikke feil men hva du ønsker ut av det er ikke klart og derfor så stiller du det feil. Vi er heldige og har sterk litteratur vi tar i bruk. Dette sørger for at vi holder kursen og at vi selv vet hvordan vi skal stille spørsmålet riktig i forhold til hva vi trenger.