Hva er det egentlig vi driver med?


Andre arbeidsuke med bacheloroppgaven er over og vi får gradvis samlet trådene. Starten er noe rotete og kaotisk som et hvert prosjekt, og vi koser oss med å kaste ideer frem og tilbake.

Vi er så heldige at vi er omringet av kjærlige mennesker som hjelper oss å se det vi ikke helt ser selv og det vi har hørt mest denne uka er «Hva er det dere egentlig skal gjøre?» «Det kommer ikke frem hva Blått Oppdrag er for noe…». Og det er kanskje ikke så rart… «Bruke havet til å trene ledelse». Det betyr mye for oss, men kanskje ikke så mye for dere som er rundt oss.

Bildet fra Sommertoktet på S/Y Valentine sommer 2021.

Oppdraget vårt i skrivende stund er todelt.

Hovedoppgaven vår er å gjennomføre en pilot for emnet (faget) Ledelsesutvikling. Et emne som skal lære studentene (du gjettet det) lederutvikling. I kjent stil ved innovasjon og prosjektledelse handler det om at studentene skal ut av komfortsonen og bruke teori knyttet til organisasjonsutvikling i praksis. I løpet av dette halvåret skal vi utforske metodikk som «360° tilbakemelding» noe de skal trenes mye på i emnet. Som et deilig kirsebær på toppen av denne kaka skal vi prøve ut en av de mulige aksjonene studentene skal igjennom. Noe som leder oss til kanskje den morsomste delen av prosjektet.

Sammen med lærere, studenter og samarbeidspartnere skal vi seile med en ekte skonnert (det er en skute for de som ikke er sjøvant). Planen per nå er å seile Fredrikstad – Danmark – Sverige – Fredrikstad og organisere innovasjonscamper sammen med søskeninstituttene i de forskjellige landene. Her skal vi alle få prøve oss som mannskap i ekte sjølivs ånd.

Som mye annet kommer dette til å endre form og farge flere ganger før vi faktisk skal ut å seile så vi kan love dere at vi er nesten like spente på resultatet av dette som det dere er.

Om du har tanker eller spørsmål knyttet til prosjektet hadde vi satt stor pris på om du sendte det vår vei, da det er mange deler av dette vi ikke nødvendigvis klarer å se selv.

 

stianhm