Pugh matrise

Denne uken hadde vi et møte med Mirielle som hjalp oss med beeboard modellen. Vi gikk ut fra dette møtet med flere ideer og måtte bestemme oss for hvilke ideer som passer og vil fungere. For å gjøre dette satt vi opp en Pugh matrise der vi satt in passende kriterier. Her fikk vi da vite hvilke ideer som egner seg best å ta med videre til neste steg.  

Pugh matrise er en metode som brukes til å filtrere ideer ved å sette opp kriterier og gi vurderinger dem. Kriteriene som ble brukt i pugh matrise er strømforbruk, CO2-utslipp, fornybare energi og gjennomførbare. Om ideer bidrar til å redusere strømforbuk og CO2-utslipp, bruke fornybare energi og er gjennomførbare. Grunnen til kriteriene er at de skal knytte til kartlegging av energiforbruk som er hoved fokus i prosjektet vårt.  

bildet hentet fra: https://citoolkit.com/articles/pugh-matrix/

 

eskilde

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *