Informasjonsvideo – Produksjon

No description available.

Idag har vi vært i Moss og spilt inn en informasjonsvideo om Lyse Netters miljøinnsats. Formålet med videoen er å rette oppmerksomheten mot festivalens miljøfokus, og å få frem verdien av kildesortering og bærekraftig bruk av festivalens ressurser. Videoen er et samarbeid mellom Lyse Netter, Miljøfestivalen, Høgskolen i Østfold og Slipstream Media AS. 

 

Styremøte med Martin og Jasmin

Idag har vi vært på styremøte på House of Foundation i Moss,

Vi fikk samlet litt tanker rundt matserveringen, og oppsummerte sammen hva vi lærte fra vårt tidligere møte med VERDiMAT.

Vi hadde en felles dialog med Rene Glass over telefon. Vi ble enige om et estimat på hvor mange glass som skal bestilles, og hvilke typer glass. Det ble også fastslått at festivalen skal bruke Ringnes som bryggeri-leverandør.

I tillegg diskuterte vi andre temaer som logistikk, festivalkart, kjøkkenmuligheter og innsamlingssystem for glassene.

 

Møte med Ragnsells

Vi har i dag snakket med Anne Elisabeth Bang Tofthagen, som er lokal rådgiver for Ragnsells i Østfold.

Avfallstyper, beholdere, nedstrømmsrapporter, gjenvinningsprosenter, profilering, konkuranser, kompost, embalasje, bioplast, og pant etc, var bare noen av temaene som ble diskutert.

På slike festivaler er erfaringen at selv om vi legger opp til sortering og har satt opp dunker til plast, restavfall, papp/papir blir det en blanding i alle dunkene.. Det behøver ikke bety at man skal gi opp, men at man må ha noen som passer på sorteringen.

Hva slags mat og drikke vi skal servere, gjenspeiler type avfall som vil oppstå, så det bør være bestemt først. Vi får prøve å tenke kreativt rundt sorteringsproblemet og se hva vi kan få til..

Torill og Ragnsells har vært fantastisk å samarbeide med hittil, og vi gleder oss til å se hvordan resultatet blir.

De var også så hyggelige at de bestemte seg for å gjøre avfallshåndteringen for Lyse Netter helt gratis (mot litt profilering av Ragnsells under festivaldagene.)

 

Møte med Torill fra Månefestivalen

Idag har vi besøkt kulturhuset i Gamlebyen, hvor vi hadde et lærerikt møte med Torill fra Månefestivalen. Torill har vært engasjert i -og har jobbet med miljøarbeid siden 2004, hvor hun ledet et prosjekt for å utvikle kriterier for miljøsertifisering av arrangementer.

Hun delte sine erfaringer med oss, og fortalte om miljøarbeidet deres på Månefestivalen. Vi fikk mange verdifulle råd og innspill som vi tar med oss videre i prosjektet vårt for Lyse Netter.