Møte med direktør, Svein B. Hoftun

Endel av vårt bachelorprosjekt er å skape innsikt fra flere ulike områder for å forankre bachelorprosjektet opp mot en reel problemstilling og et virksomhetsperspektiv. Vi var derfor så heldige å møte Svein Børge Hoftun i teamsmøte for å snakke om utviklingen av tjenestedesign i offentlig sektor. Hoftun er tidligere bydelsdirektør i Oslo Kommune, Nordre Aker Bydel, og har lang erfaringen innenfor innovasjon og tjenesteutvikling.

På møte fikk vi god innsikt i hvordan de som bydel jobber aktivt med å bruke tjenestedesign til det ytterste slik at innbyggeren, ansatte og ledere føler seg sett og hørt. Det er viktig for de å skape selvstendige, aktive og gode liv for sine innbyggere ved å jobbe med brukeren i sentrum. Det er mange elementer som skal klaffe for at tjenestedesign faktisk fungerer og blir brukt i praksis. Hoftun nevnte flere nøkkelprosjekter som har vært suksessfulle i Oslo Kommune, og vi er inspirert over å høre hvordan kommunen er lang fremme i utviklingen.

Vi var også nysgjerrige på å høre hans oppfatning rundt tjenestedesign som metodeverk for å løse ulike utfordringer, og om det alltid fungerer like bra som de har sett for seg. Hoftun kunne bekrefte at det ikke alltid er like lett å tilrettelegge og formidle innsikt for å faktisk implementere løsninger innenfor ulike områder. Samtidig kunne han fortelle at suksesshistoriene oppstår når utviklingen skjer gjennom innbyggeren og brukeren, noe vi tar med oss videre i prosjektet!

Avslutningsvis ville vi høre hva som motiverte og inspirerte Hoftun til å jobbe og bruke tjenestedesign.

«Gullet som ligger i å høre stemmene, og la det bli noe mer enn bare en innsikt!»

Et viktig sitat som gir mye mening når vi snakker om brukerperspektiv, og viktigheten for å utvikle oss mot morgendagens samfunn.

Vi vil takke for et informativt og lærerikt møte med Svein Børge Hofttun, vi tar med oss mye av lærdommen videre i prosjektet og fremtiden!

❤ – Stine B. Gabestad

 

Ledestjerne

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *