Tjenestedesign i praksis

Det er alltid gøy å se tidligere Innovasjon og Prosjektledelse (IPL) studenter jobbe aktivt med emner fra bachelorstudiet i praksis. Tom Mauno jobber som tjenestedesigner i Fredrikstad Kommune, og fikk jobb rett etter endt studie på IPL. Han er nå en viktig rolle i utviklingen og design av tjenester i offentlig sektor. Det er så lett å kunne prate med tidligere student med samme bakgrunn som oss! Det gjør at vi kan senke skuldrende, snakke og diskutere åpent rundt mange interessante og relevante emner.

I dag har vi vært i et uformelt møte med Tom, og Alexander Falleth. Alexander har ulik bakgrunn innenfor design, og jobber nå også som tjenestedesigner i Fredrikstad Kommune. Det er veldig spennende å kunne se prosesser og situasjoner fra andre synsvinkler, noe Alexander er veldig godt på inn mot vårt prosjekt. Vi har i dag snakket mye om hvordan de gjennomfører en tjenestedesignprosess, utvikler løsninger fra en problemstilling, og hva som må ligge tilrette for å implementere løsningene i praksis. Vi får gjennom dette en unik innsikt på hvordan systemene faktisk fungerer og blir tatt i bruk i offentlig sektor.

Vi har også vært så heldige å få tildelt kontor på Rådhuset i Fredrikstad, noe som åpner opp muligheter til tettere samhandling og koblinger opp mot relevante interessenter. Dette betyr at vi nå har to kontorlokaler å bolter oss på. Lykkebergvillaen og Rådhuset!

Vi digger det ❤

Vi setter enormt stor pris på nettverket vi har rundt oss. En spesiell takk til tjenestedesignerne i Fredrikstad Kommune som tar oss imot med åpne armer, har troa på oss og tilrettelegger for utviklingen av vårt bachelorprosjekt – Tusen takk!

 

-Stine B. Gabestad

 

Ledestjerne

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *