Unge bør velge digitalt framfor analogt

Rådet kommer fra fotograf Morten M. Løberg. Her forklarer han hvorfor, godt og grundig.

Min erfaring er den samme. Analog fotografering er moro og avstressende, men koster tid+penger.

Sommeren 2012 tok jeg min siste slidesfilm. Den fikk jeg scannet: Dét tok 3 måneder, m/dårlig kvalitet.

På siste workshop med Morten Krogvold var det selvsagt moro å se oldboys og ungdom i mørkerom igjen.

Kvalitet + pris på digital print og digitale fotoapparat er nå så overlegent bra at digital løsning foretrekkes framfor analog – men har man tid og råd/kan låne andres utstyr; prøv for all del ut hvordan gammelt godt, fotohåndverk ble utøvd. Analog fotografering har fortsatt noen fortrinn + en magi v/fremkalling som jeg unner selv unge digitalentusiaster å oppleve minst én gang.

Legg igjen en kommentar