Bildestørrelse på hiof.no

Bildestørrelse på bilder som skal publiseres på hiof.no bør helst være 2048px bredde og 1365px høyde med 72ppi oppløsning. Forholdet mellom bredde og høyde blir da 3:2. Bildet skal lagres for web i JPG format.

Har du ikke bilder som er i så stor oppløsning kan du bruke det du har. Det viktigste her er at bildene bruker forholdet 3:2 mellom bredde og høyde.

Beskjæring av bilder kan gjøres slik i Photoshop:

 

Studieprogramnavn i studiekatalog på nett

Utlisning_studiekatalog_original

Utlistning av studiekatalog – opprinnelig versjon

Endring av navn på studieprogrammene våre har vært et tilbakevendende sak på møter i markedsføringsutvalget i de siste årene. I hovedtrekk skyldes saken at studiekatalogen på nett lister ut våre studier alfabetisk. I bunn og grunn uproblematisk, men våre studieprogramnavn gjør at alle høgskolens bachelor- og masterstudium blir listet opp etter hverandre, siden alle disse navnene begynner med henholdsvis «Bachelorstudium i….» og «Masterstudium i…» . I en prinsippbeskrivelse fra 2007, ble det fastsatt at gradsbenevnelsen skulle stå først i navnet, deretter fagområdet. Som vi ser på illustrasjonen under slår dette litt uheldig ut. Les resten av innlegget →

 

Styrker sikkerheten på Neted

Innloggingsadvarsel på Neted

Får du denne når du logger på Neted? Koble deg til via VPN, så er problemet løst.

Som mange har fått med seg er vi nå i forprosjektet med «Ny HiØ-web». En av aktivitetene der var å analysere dagens løsning frem til vi har byttet til nytt CMS. Etter den gjennomgangen, la prosjektgruppa inn et forslag om å sette opp sperre på innloggingen til administrasjonsgrensesnittet til Neted utenfor HiØ. Dette støttet styringsgruppa opp under. I praksis vil det si at du kan jobbe med Neted som vanlig når du sitter i høgskolens lokaler. Er du derimot hjemme, må du koble deg til VPN. I praksis vil brukerne ikke merke noen endring etter denne styrkingen av sikkerhet. VPN er jo «vanlig rutine» for mange brukere allerede. Dette gjelder selvsagt både på www og www2.

 

Designjusteringer på hiof.no

Høgskolens nettside for eksterne målgrupper har mer eller mindre hatt samme layout siden den ble lansert i juli 2014. Den eneste justeringen vi har gjort var å skifte prioritet til seksjonene for «Forskning og utvikling» og «Nyheter». I en oppdatering som kommer nå på tirsdag har Markeds- og kommunikasjonsenheten utarbeidet justeringer på avstandene i luft/tomrom mellom elementer på nettsiden. Les mer for før/etter skjermskudd og forklaring på justeringer.

Les resten av innlegget →

 

Kom i gang med Illustrator

I denne bloggposten skal vi fremover samle ressurser slik at ansatte kan få en innføring i hvordan man bruker Illustrator til å jobbe med noen av våre dokumentmaler.

Les resten av innlegget →

 

Årsmagasin 2015 for HiØ

Ansatte ved Høgskolen i Østfold får nå «Årsmagasin for 2015» i sine posthyller.

• Årsmagasinet inneholder fakta om Høgskolen i Østfold.
• Likeså flere artikler om hva som skjedde ved HiØ i 2015.

Magasinet er produsert av markeds- og kommunikasjonsenheten til HiØ på oppdrag fra høgskoledirektøren.

Opplaget er 2.000 eksemplarer. Rundt 200 eks. er distribuert til ulike andre off. etater, media, samarbeidspartnere.

Kontakt markeds- og kommunikasjonsenheten ved HiØ om du har behov for flere eksemplarer ved besøk etc.

Digital utgave av Årsmagasin 2015 finnes tilgjengelig, også som PDF-fil via HiØs nettside Sentrale dokumenter.

aarsmagasin2015

 

Viktigheten av å ha bruksrett på bilder

Skjermdump av sak fra aftenposten.no om brudd på opphavsrett av et bilde

Skjermdump: aftenposten.no

Vi har tidligere pratet og skrevet om viktigheten av å ha bruksrett på de bildene vi bruker på høgskolens nettsider. Aftenposten viser oss i en artikkel den 25.5.2016  at dette er uhyre viktig å ta hensyn til. Les artikkelen «Skulle ønske medlemmene en god 17. mai – fikk regning på 5000 kroner«. HiØ har også tidligere mottatt et tilsvarende krav. Vi ønsker ikke det igjen.

Les våre retningslinjer for bruk av sosiale medier om tips i forhold til billedbruk. Gå også til høgskolens nye designmal, og les kapittel 4.2. Her finner du veldig nyttig informasjon om høgskolens billedbruk. Trenger du bilder og er usikker på hvor du kan få tak i bildene? Se vår nettside for bildedatabase på ansattsidene.

 

Nyhetsartikler i Neted

Det er mange som skriver nyhetsartikler i nyhetsmodulen i Neted. Artiklene som kommer fra denne modulen vises på flere steder på vårt nettsted, og enkelte kategorier genererer en RSS strøm som vi planlegger benyttet  i Facebook Instant Articles på HiØ sin facebookside. Vi har erfart at mange gjør litt forskjellig med bildestørrelser, lengden på ingress og overskrifter og ikke minst kreditering av bilder. Denne artikkelen belyser akkurat dette, og eksemplene vi viser her skal derfor sette standarden som alle skal benytte seg av fremover.

Les resten av innlegget →

 

Forhåndsvisning av nyheter og RSS

Produksjon av nyhetsartikler som kommer på høgskolens forside, studentside, ansattside, bibliotekside, m.fler skjer via nettpubliseringsløsningen NetEd. I denne bloggposten skriver jeg litt om hvordan de som publiserer dette innholdet kan forhåndsvise artikkelen før den går ut i nevnte kanaler og i Høgskolens RSS strøm.

Les resten av innlegget →

 

Ny versjon av hiof.no, 3.13

Oppdateringer som krever tekniske endringer på nettsidene kommer i en oppdatering hver sjette uke. Denne oppdateringen inkluderer kun mindre feilrettinger.