Markedsføring og ny designprofil

Vi skriver 2. mars, og lokalt opptak er nettopp over. Vi i markeds- og kommunikasjonsenheten har jobbet systematisk med synliggjøring og profilering av studier i samarbeid med både faglige og administrative kontaktpersoner frem til nå, og vi har enda 1,5 måneder med spennende markedsførings- og formidlingsarbeid igjen før søknadsfrist i samordna opptak.

Vi er veldig glade for at søkingen til ingeniøravdelingens inngangsporter til bachelorstudier; Y-veien og TRESS, har fått en god økning siden ifjor. Her tok opptakskontoret en veldig god avgjørelse i slutten av 2013, og skilte ut disse studiene med egne studietekster. Dette gjorde det enklere for studiesøkerne å forstå hva disse inngangsportene var, og vurdere om det var relevant for dem. I fjor så vi at en høyere andel søkere enn før var faktiske kvalifiserte søkere, og i år har søkertallene økt, noe som er veldig gledelig. Vi håper at andelen kvalifiserte søkere er minst like høy som ifjor! For å synliggjøre disse studiene (og andre studier) har vi jobbet ut mot studiekatalogtjenester på nett, som utdanning.no, studievalg.no, studentum.no og studenttorget.no. Vi har også jobbet med adwordsannonsering og profilering på sosiale medier. Artikkelen vi utarbeidet om Y-veien og TRESS har vært tilgjengelig på forsiden hiof.no, ingeniøravdelingens forside, samt på landingssiden til våre bachelorstudier.  Denne landingssiden har vært profilert gjennom Schibstedts annonsenettverk som en del av høgskolens retargetingkampanje på nett. Vi har også rykket inn to studiekunngjøringsannonser i lokalpressen.

Masterstudium i organisasjon og ledelse har også økt søkertallene fra ifjor. Her har vi jobbet tett med avdelingene og annonsert i fagspesifikke medier som fagbladet Utdanning, samtidig som det er utarbeidet en egen brosjyre med fokus på masterstudier for lærere. Denne ble distribuert fysisk til relevante mottakere i nettverket til avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag, samt avdeling for lærerutdanning. Dette er selvfølgelig i tillegg til all annen markedsføring gjennom studiekatalogtjenestene, adwords, sosiale medier og retargetingkampanjen.

Her er en oversikt over trafikken inn til våre nettsider fra 30. januar 2015 – 1. mars 2015 basert på kategoriene organisk søk, direkte til nettsidene, sosial trafikk, henvisningstrafikk, annen trafikk og betalt søk.

Trafikkoversikt - Google Analytics - Google Chrome_2015-03-02_12-50-43

Google Analytics gir oss mye informasjon om hvilke markedsføringstiltak som fungerer, hvor trafikken kommer fra og hvor de går gjennom sidene våre. Slik kan vi optimalisere sidene kontinuerlig for at studiesøkere skal få den beste brukeropplevelsen når de kommer til sidene våre og finne studiet de leter etter.  Denne oversikten viser f.eks at tilstedeværelsen vår på sosiale medier, og da spesielt Facebook, har ført til over 15.000 besøk inn på nettsidene våre den siste måneden. Det er kronikker og artikler / bilder av studentliv som får mest engasjement og klikk på Facebook. Den perfekt timede artikkelen til Kaare T. Pettersen «Når mishandling blir underholdning» som kom ut og ble postet på Facebook da filmen «Fifty shades of Grey» åpnet på kino 13. februar; genererte 837 klikk, og 4.294 personer så artikkelen i sin nyhetsstrøm. Dette er flott reklame for studiet «Vold i nære relasjoner», som også var profilert i artikkelen. Vi vil gjerne ha flere kronikker og artikler om dagsaktuelle tema som skaper engasjement! Her kan vi selge inn informasjon om studiene våre på en måte som ikke oppleves som «reklame».

Fifty shades - Mozilla Firefox_2015-03-02_14-26-53

Ellers venter vi nå spent på tilbakemeldingene på høgskolens nye designmal. Høringsfristen er 6.mars, og til nå har vi kun fått positive tilbakemeldinger på det visuelle uttrykket, og ellers gode, konstruktive innspill på bruk og definisjoner i malen. Planen videre er å utarbeide egne designmal-sider, der ansatte og andre kan laste ned hele designmalen, logo, underlogoer, powerpointmaler, maler for hovedoppgaver (master og bachelor), lage egne plakater i et webverktøy for plakatutarbeidelse, kjøpe profileringsmateriell i en integrert nettbutikk osv. Brevmaler vil være tilgjengelig fra arkivsystemet Public 360, men informasjon om det vil altså finnes på designmal-sidene. Her vil vi også kunne vise til ulike retningslinjer når det kommer til profilering, sosiale medier, kommunikasjon osv. når dette er vedtatt hos oss.

Ta kontakt med Agnes Olsen Sirland ved ønske om hjelp med studiespesifikk markedsføring frem mot søknadsfrist i Samordna opptak 15. april.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *