Ny versjon av hiof.no, 3.10

Oppdateringer som krever tekniske endringer på nettsidene kommer i en større oppdatering hver sjette uke. Se hvilke endringer / funksjoner som er nytt denne gangen.

Nytt i denne versjonen av nettsidene er en forbedring i henhold til universell utforming.

Illustrasjon av "gå til innhold" lenke

Fig 1: Illustrasjon av «gå til innhold» lenke

Personer som bruker tastaturet til å navigere på siden finner nå en hurtiglenke til innholdet på siden som det første menypunktet(fig 1).

 

 

Undermeny aktiveres ved fokus på menypunkt

Fig 2: Undermeny aktiveres ved fokus på menypunkt

Nyhet nummer 2 for de som navigerer med tastaturet er at undermenyer nå blir aktivert og navigerbare med tastaturet hvis søsken-elementet har fokus(fig 2).

 

 

 

Ramme på elementer som er i fokus

Fig 3: Ramme på elementer som er i fokus

Den tredje nyheten for de som navigerer med tastatur er at lenker nå blir markert med rammer rundt lenken når de er i fokus(fig 3).

 

 

Stiplet underlinje på lenker, heltrukken underlinje på lenker som er markert med musepekeren

Fig 4: Stiplet underlinje på lenker, heltrukken underlinje på lenker som er markert med musepekeren

Lenker som er en del av innholds kolonnen har nå blitt markert med en stiplet underlinje i tillegg til fargeforskjeller på lenkene. Hvis man har musepekeren over lenken vil den stiplede lenken forvandles til en heltrukken underlinje(fig 4).

 

Denne oppdateringen av nettsidene kommer også med en funksjon som rangerer alle lenker på nettsiden slik at det blir enklere å navigere seg gjennom innholdet på siden. Hurtigtastene våre kommer til å bli oppdatert i henhold til Difi sine anbefalinger i form av en feilrettings oppdatering som kommer i løpet av denne uken. Denne bloggposten vil bli oppdatert når dette er rettet.

Vi håper at disse forbedringene vil bidra til at nettsidene våre blir mer tilgjengelige. For oss er universelt utformede sider en kontinuerlig prosess der vi hele tiden har et forbedringspotensiale. Opplever du at navigering eller funksjonalitet ikke fungerer til dine forventninger er det veldig fint om du tar kontakt med undertegnede på kenneth.lindbeck-dahlstrom@hiof.no. Hvis du har tilbakemelding eller kommentarer til innholdet på en side er det veldig fint om du benytter deg av skjemaet «Fant du det du lette etter?» nederst på den siden du har tilbakemelding til.

 

Bård Halvorsen