Ny versjon av hiof.no, 3.7

Oppdateringer som krever tekniske endringer på nettsidene kommer i en større oppdatering hver sjette uke. Se hvilke endringer / funksjoner som er nytt denne gangen.

Komponent treet for JavaScript filer

Figur 1 – Komponent treet for JavaScript filer

I denne versjonen er det i hovedsak tekniske forbedringer i hvor mye funksjonalitet og design som leveres til dere sluttbrukere for hver sidevisning. Tidligere har hovedprosjektet inkludert hver eneste funksjon på nettsiden som en komponent (se figur 1).

Siden et besøk på våre nettsider ikke alltid inkluderer et besøk på studiekatalogen, ledige stillinger, biblioteksiden, brukerstøtte for it-tjenester og kø-system ved registrering på studiestart er det fornuftig å flytte ut funksjonalitet spesifikt for slike tjenester til plugins som kun hentes inn etter behov. Denne måten å levere innhold på ble introdusert allerede ved versjon 3.6. Dette vil også være et omgående arbeid fremover slik at dere brukere opplever en rask og responsive nettside.

En annen ting som dere brukere gradevis vil oppleve på våre nettsider fremover er at en del av designelementene fra vår nye designmal for trykksaker og digitale dokumenter gradevis vil bli inkorporert på våre nettsider. Først ut er fargepaletten som har fått et eget prosjekt på github og som har blitt tatt i bruk på denne versjonen av nettsidene som bakgrunn på hiof.no istedenfor bildet som tidligere ble brukt.

skjermbilde av hiof.no etter versjon 3.7 oppdateringen

Skjermbilde av hiof.no etter versjon 3.7 oppdateringen

Oppdatert: Bruk av designmal farger er utsatt på ubestemt tid fordi informasjonssjef Tore Petter ikke synes lavendel fargen passet.

 

Bård Halvorsen